Julmorgnar i huset!

Hej!! Har påbörjat det här inlägget sedan i måndags men det har inte blivit slutfört en enda gång. Men nu är det så dags tycker jag.

Är hemma i Stockholm efter två magiska julveckor uppe i huset. Har nog aldrig njutit, läst, myst och kopplat av så mycket som under dessa två veckor. Så helt igenom utvilad och med glasklar blick in i 2020.

Frukost på sängen med min jullista och en bok har varit mina morgnar. Mitt rum är ganska svalt på morgonen innan huset har blivit varm av brasan o så, så då tänder jag en massa ljus som, tar på raggsockar och riktigt känner hur värmen stiger.

Har läst en massa bra böcker nu i jul! Den här boken har jag haft i mina ägor sen den kom ut och det är väll snart sju år sedan. Men har av någon anledning inte läst den, tills nu. Tycker det är så spännande att läsa om viktiga personer som gjort en stor resa i livet, i karriären.

Hann inte läsa klart den här innan jag kom med tåget till huset, så första dagarna läste jag ut den. Verkligen ett tips! Agda Rössel ska man känna till.

Julade till det när jag kom hit till huset. Granar, granris, en halmkrans och en batterislinga som blir som stjärnor på himlen, fick det bli.

Ungefär såhär ser mina brickor ut för det mesta. Avokado och tomat är nog mina två favoripålägg all-time. Svenska skogsblåbär är en annan, fast i filen då.

Älskar lampor! Och på loppis finns dom bästa. Oftast hittar jag foten för sig och skärmen för sig – kan vara lite trixigt att hitta rätt kombo ibland, men har gjort det med ett flertal. Ska göra ett inlägg om alla mina lampor, lite likt det om loppiskuddar.

Hyacintdoft, kaffedoft, tända ljus, krispiga linnelakan, pyjamas, frukost och en bra bok – finns inget mer jag kan begära.

Samtidigt som det är jätteskönt att vara tillbaka i Stockholm för att börja året med allt vad det innebär, så är det också lite sorgligt att dom här stunderna är slut för nu. Men det fina är ju att det kommer fler jular.

Så fort jag steg innanför dörren här hemma igår vid 17-tiden, började jag plocka undan julen, handlade och fyllde kylen, skålar, städade och började göra lite vinter/vår. Hade samlat på mig så mycket ideér och inspiration under veckorna i huset – så det var bara att sätta igång. Och nu när jag sitter här och skriver har jag nog stuvat om i princip hela vardagsrummet och sovrummet haha. Så pepp på att skapa små stilleben här o var.

Har massa tankar på hur jag ska ändra i köket och badrummet. Ska även testa ett par loppisfyndade mönstrade gardiner i vardagsrummet. Tror det kan bli hur fint som helst – även ett par gardiner i badrummet faktiskt.

36

2 Comments

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam