Andra advent på Skansen

Söndag – andra ljuset är tänt och vi är en bit in i december nu. Tredje advent då är jag på Gotland och har en panghelg med brorsan, fikar på mina favoriter i Visby, äter hotellfrukost, förhoppningsvis går på snötäckta gator och en massa annat härligt. Denna adventssöndag spenderades på Skansen – årets julmarknad var i sikte!

Vi tog den pampiga entrén denna gång. Här brann brasan och folk trotsade det urtråkiga vädret för en härlig dag här istället.

Vi tog bergbanan upp till Skansen!

Julmarknaden här är så fin. Handlar sällan så mycket, men alltid mysigt och strosa omkring och titta in i bodarna. Älskar skyltarna som varje god har, tycker dom är galet fina!

Julmarknader har tyvärr blivit alldeles för kommersiella, dom flesta ska bara sälja grejer som man kan köpa på Ica eller vart som… Jag vill ha hantverket, halmslöjd, hembakat och sånt man inte får tag på annat än på julmarknaden. Skansen har dock ett helt okej sortiment.

I stora ladan är det julpynt och sånt man hade förr, fina julplanscher, pepparkaksformar, ljusstakar och allt man behöver för en allmogejul. Jag har ju så mycket redan så för mig är det mest härligt o titta på allt.

Årets inköp blev röda julljus till änglaspelen – det går ju fyra ljus varje gång det tänds, så behövs en del. Här köper jag mina ljus till adventsljusstaken också!

Vädret var så tråkigt som det kan bli. Grått, dimma och ett regn med småsmå droppar.

Efter julmarknad och en titt hos djuren, gick vi mot Konsum och lanthandeln. Kolor från Konsum är så goda! Lanthandeln och bostaden bakom är så fin att gå in och titta i. Bostaden visas hur man firade jul år 1920 om jag inte minns fel årtal. Så fint så!

Bageriet kringlan är favoriten! Doftar så galet gott där inne och här finns pepparkaksgrisar och goda lussebullar.

Köpte med mig ett gäng pepparkakor och lussebullar. En lussebulle åt jag upp direkt och den andra har jag precis ätit nu medan jag skrev det här inlägget. Pepparkakorna har jag som dekorering – dom är glaserade så fint att man inte vill äta upp dom!

Om du ska besöka någon julmarknad i Stockholm city tycker jag du ska ta dig hit till Skansen. Nästa helg kommer kanske snön också, då blir allt ännu mer jul och mys! Hoppas som sagt innerligt på snö i Visby nästa helg, då ska jag utforska den julmarknaden och så mycket annat.

Nu ska jag styra ihop en söndagstacos framför en film eller serie! Trevlig kväll!

30

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam