Anemon & släpljus

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Anemoner och tulpaner är det jag tycker allra mest om just nu.

Läste på Krickelins blogg om mimosa och att det inte är bra att proppa vaser med snittblommor, såhär års, men det är ju oerhört svårt o motstå. Försöker iallafall köpa sånt som står minst två veckor – kan gilla när tulpanen blommat över också, då kan jag ha den så i en vecka till.

Köpte en blåmönstrad senapsburk på loppis, men slängde locket och gjorde den till vas istället. Finare så. Den fick ta plats på mina böcker under tvn.

Här hade jag tidningar o magasin tidigare, men tröttat lite på högar av tidningar och samlar nu hellre på fina böcker. Under tvn är majoriteten av böckerna från loppis. Älskar Carl Larsson o min senaste bok, som den blå vasen står på, en bok om Carl von Linné med fin röd rygg.

Några anemoner i senapsburken blev lagom. Anemonen är fin hela vägen från knopp till överblommad.

På matbordet har jag ett helt fång med anemoner.

Så fint med det blå mot min beiga vägg och röda kökssoffa. Vas, skål och ljusstakar – allt från loppis. Där finns ju allt, men det vet ni ju redan!

Citroner och gröna krispiga limes inreder jag mycket med just nu. Dom signalerar vår! Citronen = solen och limen = det gröna <3.

Släpljusets tid är äntligen här!! Jisses vad jag älskar januari-juni tiden. Den är proppad med så mycket härligt ju! Det tog mig flera år att inse det.

Har du någon favoritblomma i januari?

Nu ska jag snöra på mig springskorna och ta min tisdagsrunda i mörket – finns nått härligt med att springa i mörkret och kylan tycker jag. Inte så mycket intryck och kallt så att man vill springa sig varm.

Efter springturen blir det en dusch, tända ljus, steka kyckling med sötpotatis, feta, gurka o rödlök – barnsligt gott! Och så blir det en lugn tisdagskväll framför serien Mr. Selfridge som jag helt missat, men blivit helt fast i. Så mysig. Finns på netflix. Ha en härlig kväll!

26

2 Kommentarer

  • Så väldigt franskt det känns hos dig nu! Älskar anemonerna, sååå vackra! Så Mr Selfridge finns på Netflix? Såg den på SVT för flera år sedan, den var en riktig favorit. Kanske dags för repris…

    • Nämen va härligt o höra!! Jag som just nu drömmer som en tok, att jag ska våga hyra ut och flytta till Paris en tid… Får leva en stund på din kommentar istället, känns mer realistiskt just nu 🙂 Ja, alla säsonger finns ute! Kan inte förstå att jag missat denna serie – dock väldigt glad för det idag dock, att jag har så mycket o frossa i! Tycker verkligen du ska kika igen, sånt mys!

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam