Årets sista julmorgon hemma!

Fjärde advent hurrni! Imorgon är det julafton. Jag sitter på centralen och väntar på ett försenat tåg mot Norrland, men jag kommer fram så det går ingen nöd på mig – får istället tid att fixa med bilder och skriva det här inlägget, får se det så.

Jag har jobbat årets sista dag, skönt men också lite konstigt. Nu är jag ledig ända till 7 januari nu!

Gick upp lite tidigare än jag behövde imorse, kände mig inte färdig med morgonmyset i lägenheten för året – så gick upp tidigare, tände ljus och donade med det mesta och utanför fönstret snöade det massor!

Känns så fint på nått vis – dagen innan julafton så bara öser snön ner. Känns som 2018 har varit ett snällt år. Vi fick en lång och fin sommar och nu ser det ut som nästan hela Sverige badar i snö lagom till julklapparna. Tacksam för det!

Fjärde ljuset, fjärde adeventsfrukosten. Så nöjd med denna enkla adventsljusstake. Tänker att det blir samma nästa år med. Längden på ljusen gör att det blir nått pampigt över det hela o för mig räcker det. Behöver inte stå 1234 eller va en massa mossa o så… Iallafall inte hos mig, jag har så mycket annat ”fluff” så här blir det enkla det vackra.

Blev en rensa-kylen-frukost idag med lite stödköp av lussebulle o sånt kvällen innan. Hittade en avokado som min syster lämnat. Var längesen jag åt avokado på knäcke, mest blivit tomat o rädisor, men jisses vad gott det är!

Den här termosen hittade jag på loppis för några veckor sedan. Inget vrakpris, fick ge 700 för den. Men med tanke på att den kostar 2500 ny var det en hel del slantar jag sparade – har länge letat efter en termos så blev perfekt att den fanns där i ett av skåpen!

Fast jag skulle åka bort idag kunde jag inte lägga band på mig själv, och inte köpa hyacinter tidigare i veckan. Så typiskt mig. Nu kommer dom slå ut medan jag är borta haha. Samma gäller alla amaryllisar. Köpte fem fina på snitt med, som är i vasen på köksbordet, så fint så… Nåväl, njöt iallafall nu i veckan av allt fint.

Unnade mig en lussebulle dagen till ära. Tycker dock att dom smakar alldeles för lite? Ska baka lussebullar nu när jag kommer upp till huset, då ska jag ösa i saffran!

Efter frukostskapandet slog jag mig ner här och la lite kort, sippade kaffe, lyssnade på julmusik och såg stora snöflingor komma från himlen. En lugn och alldeles perfekt sista julmorgon hemma i lägenheten.

När jag kommer tillbaka är vårkänslorna i mig – då ska granen ut, lägenheten städas och förmodligen om jag känner mig rätt, har jag tusen olika ideér på saker som ska göras i lägenheten haha.

Nu har jag kommit på tåget äntligen! Ska slå på ett avsnitt av en serie och rulla genom Sverige. Är framme 00.05 istället för 22.00 så blev lite senare än väntat… Men ser framemot min säng och julafton imorgon. Ha en trevlig kväll!

31

2 Comments

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam