Bad på Furillen

Hej!! Kom till ön och ön tog mig med storm. Så mycket att njuta av och ta in, så varje kväll har jag varit så trött att jag inte orkat sätta mig vid datorn. Men nu på morgonen redigerade jag ett gäng bilder så vi tittar på min måndag här på ön.

Vi åkte till Furillen som ligger på andra sidan från udden där vi bor.

Trots kalksten överallt fanns det små dynor av finkorningsand blandat med vid slipad sten. Där satte vi oss.

Min emaljkopp från Hay som jag beställde i mars, kom äntligen fram i juli från Rum21. Struligare leverans har jag aldriv varit med om. Men den var himla god att dricka ur här på stranden, så väl värd väntan. Vi börjar sälja den på Tambur snart.

Vit slipad sten, torkad tong, blåa musselskal och snäckskal.

Och en och annan fin blomma som växer ur stranden.

Det gråa nere till höger i bild är fullt med blåa musselskal. Efter en stund gick vi längre bort på stranden för att se om det fanns en ännu bättre plats där än den vi valt.

Och där fanns det ännu mera sandstrand, så vi bestämde oss för att åka tillbaka någon annan dag.

All ljus sand mot klart gröna växter. Fint!

Efter timmar i solen och massa dopp senare, gick vi upp mot fabriken och även förbi denna eremit koja som jag var sugen på att hyra för några år sedan. Tror man bor himla bra i dom där få kvadraterna, och nog ganska skönt att vara själv i allafall någon dag.

Vi tog en titt inne i fabriken. Alltid gillat den här platsen. Allt är rätt här. Till och med soptunnor har rostat och passar in i miljön.

Ingenting är lämnat åt slumpen. Fimpa kan man göra i den där rostiga runda där…

Har aldrig bott här men skulle verkligen kunna tänka mig det.

Inne i fabriken såg det ut så här. Älskar dom torra kvistarna som är satta i vaserna. Enkelt och superfint!

Följer du Fabriken Furillen på instagram? Annars gör det. Brukar dyka upp fina bilder från miljöerna ikring fabriken men också på själva fabriken så klart.

Det här är vyn från entren. Så häftigt alltihop och fint.

Skulle jag bo här någon natt skulle jag gärna hyra det här huset. Vi har på Tambur precis gjort en printserie med åtta bilder från Gotland, var av det här huset är ett av printen. 

Jag gick ut här. Blev djupare och djupare ju längre ut jag kom. Men fin vy där längst ut.

Vattnet i kontrast till all ljus kalk. Fint!

Här på platsen brukar många fotograferingar äga rum, filminspelningar och musikvideos spelas in. Förstår varför.

Det här var också så fint! Att plantera torra grenar i krukor, skapar höjd och kostar ingenting om du har havet som granne.

Mjaa… Får nog ta och se vad en natt eller två kostar.

Här är en mindre variant. Skulle jag kunna ha i stan. Kanske kunde bli fin i badrummet…

På ena kortsidan finns två stora portar där dom varje sommar planterar fina växter.

En tunna med lavendel.

Så fint med det gröna mot allt det ljusa. Här tog jag en sista bild innan jag hoppade in i bilen och åkte till huset igen.

Idag vaknar vi till sol ännu en dag. Får se vad vi gör, inte bestämt oss än. Kanske blir det paus från solen eftersom jag ser ut som en tomat i ansiktet haha… Varit lite för mycket i solen, måste skydda mig några dagar nu. Så blir kanske loppis, iallafall om jag får bestämma!

3

4 Comments

Kommentera

Protected by WP Anti Spam