Böcker att läsa

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Hittat så mycket böcker som jag vill läsa, på loppisar det senaste. Helt otroligt vilket utbud det finns där, knappt så böckerna ser lästa ut heller, för alla är i fint skick… En pocketbok på Myrorna eller Stadsmissonen kostar 20 kronor och oftast finns det flera ex av en o samma.

Fick så bra tips av er också på bra feelgood-böcker. Vi kollar lite va jag hittat på loppis det senaste.

”Presidentens hatt” fick jag tips om att jag skulle gilla, så den spanade jag efter och fann två ex på loppis – ett till mig och ett till min bror, vi läser samma böcker o kör en liten bokklubb, kul att diskutera med andra o höra hur dom uppfattat huvudpersonen, miljöerna och sånt. Boken utspelar sig i Paris och allt som utspelar sig i Paris eller Frankrike, tar jag åt mig.

Jasons bok ”En droppe Midnatt” har jag tänkt beställa så många gånger men tänkt att jag ska läsa ut dom böckerna jag har, innan jag beställer nått mer – men så hittade jag den på Myrorna o då va det ju inget snack.

”En nypa salt” fick jag tips om här i bloggen att läsa, finns inte längre att beställa på någon bokhandel, men hittade den på loppis. Ska bli spännande att läsa den!

Fick tips av en tjej i kassan på Adlibris, att titta efter böcker som inte trycks längre, på något som heter Bokbörsen. Så där kan man söka efter till exempel ”En nypa salt” eller så kan man låna på bibliotek också ju… Eller leta på loppis.

”Den Lilla bokhandeln i Paris” är samma författare som skrivit ”Lilla Bistron i Bretagne” som jag precis läst ut. Tror bokhandeln kommer va lika om inte ännu mysigare än Bistron…

När jag letade efter böcker på Stadsmissonen, hittade jag boken ”Hjärtats Skafferi” som jag aldrig hört talas om. Om boken står det kort på Adlibris sida ”En varm feelgoodroman om New York, mod och matkärlek!” – Mat, New York och feelgood i samma mening, kan inte bli annat än härlig läsning!

”Krokodilens gula ögon” är ett också ett läsartips. ”Igelkottens elegans” och ”Smaken” är från samma författare. Finns också en film som är baserad på ”Igelkottens Elegans” – ska bli härligt att få ge mig in i alla dessa böcker!

Men nu när jag läst klart ”Lilla Bistron” ska jag läsa ”Åren i Paris”. Tror att den kommer vara helt magisk. Ska bli underbart att läsa om 20-talets Paris, höra alla beskrivningar av Paris då och framförallt spännande att läsa om paret Hemingway o deras år tillsammans i Paris.

Vill du leta på loppis så ser bokryggen ut så här. Själva omslaget på en bok är ju halva boken tycker jag. Man vill ju att den ska se mysig ut eller knyta an till vad som väntar i boken – så att när man ser den ligga på sängbordet, eller vart som, vill man bara hoppa in i den världen man ser på omslaget.

Dessa böcker och några till som inte hanns med o visas här, ska jag sätta tänderna i den närmsta tiden. Så taggad på ”Åren i Paris”, efter det blir det nog ”Hjärtats Skafferi”. Nu börjar ju en härlig tid av läsning på olika stränder, på bryggor, på skärgårdsbåtar och på olika sommarresor man ska göra… Underbart!

Nu ska jag knyta på mig springskorna och springa från butiken o runt Djurgården. Ha en fin fredagskväll!

21

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam