Boken om sticklingar

Fick hem en bok i ett pressutskick från bokförlaget Max Ström, som heter ”Sticklingar, rötter och blad” och den här boken har jag bara som hastigast bläddrat i, men jag tror verkligen att den kan va till nytta.

Dels älskar jag alla böcker från förlaget Max Ström, eftersom dom är så välgjorda och alltid proppade med så fina bilder och bra innehåll. Hittade den om Svenska Nationalparker på loppis, så fin! Lyssnade på Jeppe Wikströms sommarprat för några år sedan (en av grundarna till bokförlaget) – ett härligt o spännande sommar som jag vet att jag tyckte mycket om. Lyssna på det här om du vill.

Nu kikar vi lite i boken!

Omslaget, fint så man vill att den ska ligga framme.

Fotade några sidor med spännande sticklingar som inte jag visste att man kunde ta.

I min värld är sticklingar en bit av en pelargon, någon kvist på en växt som gått av eller typ en bit av en palettbladsväxt. Men jag har ingen kunskap om hur man tar stickling av en succulent eller att man bara kan ta ett blad o sätta i jorden… Helt nytt för mig.

Förstå hur mycket blommor man kan skapa av bara en planta man har hemma. Blir så pepp att ta en stickling av min rumslind eller en bit från mina fikon och se om det går att få igång en planta!

Ska bläddra mer i den här boken framöver. Bästa tiden att driva upp något är ju nu under vår/sommar, så ska verkligen försöka mig på några andra sticklingar än pelargon o palettblad, dom är ju så enkla haha.

Boken finns att köpa lite varstans bara du googlar det. Så glad att jag fick hem den här boken. Nu ska den få ligga framme i vårsolen o påminna mig om att ta tag i ett sticklingsprojekt.

Har du några erfarenhet av stickling på fikon eller rumslind? Borde väll inte va omöjligt?

20

2 Comments

  • Fikon är lätt att ta sticklingar av! Bara som vanligt att klippa ner en liten kvist och sätta i jord. Rumslind fungerar också bra, kan vara klokt att ta en stickling från toppen på den, de andra har en tendens att vissna. Sticklingar gillar ju att sitta i hörn, går alltid mycket snabbare med hörnet i en fyrkantig kruka än i en rund 🙂

    • oh! Tack för info o tipset! Ska såklart ge mig på o testa, ett till fikon eller en rumslind är ju inte fel!
      Menar du att jag ska plantera en stickling inte i mitten av krukan, utan längs kanten på krukan? 🙂

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam