Bortglömda loppisfynd

Hej söndagkväll, allt bra med dig? Idag har jag haft en sån där ”såsar” ”Slow Sunday” dag som jag älskar. Kravlöst, och man har hur mycket tid som helst till att göra frukost, eller ta sig för nått man kommer på att göra i bara farten, som att klippa ner en Dr Westerlund eller så… Älskar det. Varit på ett för mig nytt bageri i Enskede, men mer om det imorrn.

Nu till några bortglömda loppisfynd! Herregud, hur har jag kunnat missa o visa dessa?!

Här har vi delar av loppisskörden. En korg man kan lägga croissanter eller frukt i, ett litet lerfat som är bra till massor. Brukar använda sånna här små mycket när jag äter mellanmål, eller att ha apelsinklyftor på till frukost. Och en tidskrivssamlare (heter det verkligen så? enda ordet kommer på) iallafall bra för räkningar o viktiga papper.

En gardin som jag tänker ska få bli kuddar.

En röd ram med illustrerade pärlhyacinter och ett vitt fat för 15 kronor – fatet är klockrent till en croissant eller att servera nått litet på. Fastnar ofta för sånt här snirkligt vitt porslin – för tankarna till franska Astier de Villatte.

En kudde för 30 kronor. Köpte örngottet för 10kr o innerkudde för 20kr.

Gillar att den är ljust citrongul! Kul att mixa olika storlekar o former på kuddar, blir mer liv då.

En snäcklampa. Inte hittat plats eller skärm till den ännu, men den känns väldigt mycket The Apartment dk, så kommer nog landa på ett bra ställe innan det är klart. Spar den i skåpet i vardagsrummet så länge.

Två krus att ha kryddor, blommor, redskap eller vad som i.

En gul snirklig vas för 15 kronor tror jag allt.

Vad tror du, kan det inte bli fint med det här tyget som kuddar?

Här hamnade den röda ramen och bredvid min Marshall fick den snirkliga gula vasen ta plats.

Några helt otroligt fina assietter som jag gärna vill ha fler av. Frågade på Instagram vad dom kunde vara ifrån, och många gissade på Nittsjö eller  Upsala Ekeby, vad tror du?

Hittade en rullgardin för 40 kronor också. Tänkte att den kunde få bo i sovrummet, men det blev inte så bra… Ser kanske fint ut på bild, men blev så rörigt med så mycket olika mönster o med alla växterna.

Så den får sparas på vinden till framtida sommarhus.

Fyndade även en vit större lampskärm till min lampfot i lera, så nu kan jag äntligen ha den framme! Tyckte den passade så fint där på mitt runda träbord. Fräscht med lerfot mot vita gardiner och vit lampskärm mot väggfärgen och monsteran. Nöjd!

Det var den bortglömda skörden. Några saker, så som kudden o lampskärmen och assietterna är saker jag tittar på varje dag o blir glad att jag hittat dom. Både kudden o lampan skapade en helt annan känsla i vardagsrummet och assietterna är nog ett av mina finaste loppisfynd hittills. Ska bara lista ut vem som gjort dom… Så jag kan hitta fler – det är ju dom man vill duka fram när man får gäster över på fika…

Söndagkväll – och jag ska precis nu när jag tryckt på publicera, börja steka tacos.

Och sen landar jag i soffan i Sannas lägenhet och ser Robinson och riktigt söndagsslappar i pyjamas o med telefonen nära för att ”ströscrolla” som jag kallar det. Då scrollar man Instagram o hittar massa fint o spara ner, kanske ett nytt härligt klädmärke eller någon ny att följa. Bästa av scrollar tycker jag. Igår hittade jag ett galet fint varumärke med en helt otroligt fin stickad tröja – visar i en veckans skörd snart.

Önskar dig en fin söndagkväll!

34

5 Comments

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam