Dagar i sommarhuset 🌾

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Hej!!! Vet att ni är några som har skrivit och undrat om det inte är dags för ett inlägg, och absolut är det så, älskar när bloggen är levande och när jag bloggar ofta har jag mer att gå tillbaka och se på, så det är både för er och min egen skull jag bloggar, så vill absolut att det ska bli tätare mellan inläggen.

Men är här nu och jag är i mitt sommarhus! Har alltid sagt ”huset i norr”, men det här är ju mitt sommarhus – jag är här kanske 4 veckor varje sommar och några veckor vår, höst och vinter. Men på sommaren är det hit jag åker för att bada i min älv, cykla barfota och plocka blommor, läsa och äta frukost i trädgården, jobba i mina rabatter och bara slappa o njuta av sommarlivet i hus. Så från och med nu säger jag sommarhuset.

Då är det tydligt – så ni inte tror att jag gått o köpt ett sommarhus (även om jag drömmer om ett på Gotland inom några år). ❣️

Kom hit för över en vecka sedan och dagarna har bara flugit iväg. Jag har spenderat all tid ute i trädgården och det har varit helt fantastiskt!

JAG ÄLSKAR DET!

Kan nog inte beskriva hur mycket jag måste ha längtat efter att få jobba i trädgården, flytta växter, få ordning i dammen och vattenfallet för året och plantera nya rosor, växter, möblera om och inreda trädgården. Det är så kul och jag jobbar utan att bli trött dag ut o dag in. Somnar lycklig och vaknar ivrig att påbörja dagens projekt!

Mitt rum som jag älskar. Här är det så mysigt att ligga på kvällen med ett tänt ljus och scrolla mobilen. Också magiskt o vakna upp och titta ut för o se om det är blå himmel eller inte, ta på pyjamas och gå ner i köket för frukost.

Det är här dagen börjar. Ibland är man först uppe och kan diska undan och dona med frukosten i lugn o ro, ibland är man sist upp och det är full aktivitet i köket redan. Älskar båda. Sommarlivet när hela familjen är under samma tak 🥰🙌🏼

Det här huset är så annorlunda i inredningen, mot hur jag har det hemma i stan, men det är ju så man vill ha det i ett sommarhus, ljust, enkelt men somrigt och ombonat.

Men lite saker är det samma. Men hemma i stan älskar jag min marmorbänk och skulle inte för en sekund byta ut den, medan här älskar jag hur fin kontrast det blir med ekbänkskivorna med porslinshon och panelen på väggarna.

Frukostbrickan är sig lik varesig jag är i stan eller här. Så mysigt o bära med sig den här ut på altanen i trädgården, där vi alla sitter o pratar igång dagen. Allt från minnen, planer framåt, personer i släkten, skolan, gamla lärare, om rovfågeln som flyger förbi o en massa annat mellan himmel o jord. Älskar det!

Låt mig presentera min sommarcykel!! – min gamla cykel som jag hittade slängd i skogen när jag var liten, men som jag först flera år senare plockade hem och fixade nya däck, bytte kedja och smörjde upp.

Sedan dess har den rullat mig fram på Stockholmsgator, cyklade en sommar på Gotland på just denna – men nu är den tillbaka där den hör hemma och agerar som min sommarcykel.

Cyklar ner till älven för ett dopp på den, eller så cyklar jag barfota o plockar cykelkorgen full av lupiner o prästkragar!! ❣️ (vet att man ska bränna lupinerna efteråt…).

Sommar i en korg!

Mitt största trädgårdsprojekt denna gång var att få igång dammen och vattenfallet. Varje år måste den tömmas på löv och annat, byta vatten och plocka i ordning stenar som fallit till botten.

Men denna gång var det också dags att göra om rabatterna ikring vattenfallet, så här grävde jag bort en massa ormbunkar, liljor och smultron för att göra en ny plantering av daggkåpor längs ytterkanten och hostor längs med vattenfallet och så ska jag ha nått hängde kanske blått, i framkant. Så här långt kom jag denna gång, så får jag plantera mera i augusti när jag kommer hit igen.

Men det är så underbart när dammen är klar och man kan slå på vattnet och det börjar rinna i vattenfallet… Ska bli kul o slutföra rabatterna runtomkring nästa gång. Tror det kan bli fint med hostor o daggkåpor intill porlande vatten.

Samtidigt som jag har fixat i dammen har brorsan byggt ett nytt trädäck med pergola intill dammen. Sen ska vi bygga en spång eller bro över dammen så att man kan ta sig över dammen till pergolan med frukostbrickan till exempel.

På pergola däcket blir det en härlig loungemöbel i rotting eller bambu. Här tänker jag att man kommer vilja hänga mest hela tiden. Kanske till och med in på hösten med infralampor i taket. Kan bli mys!

Man har släpat en del sten…

Mitt i allt trädgårdsfix har det blivit en o annan cappuccino under rosen.

Rensar ogräs i gångarna och planterar o fixar. Ormbunkarna som växte intill vattenfallet fick ta plats här och rama in sittplatsen under en gigantisk hägg. Här sitter man gömd men med full överblick över trädgården.

Med mig från Stockholm hade jag en massa lavendel. Doftar ju ljuvligt!

Långsidan av huset, dammen är till vänster i bild, dvs baksidan av huset. Trädgården löper över hela gården. Jag och brorsan började 2010 att bygga gångar och rabatter. Med åren har det hänt en hel del. Älskar hur det blev.

Tidigare var här bara gräs, men nu har vi bara den här lilla plätten vid hängmattan kvar.

Tanken i år är att göra detta till ett soldäck, men så svårt att få tag på fina solsängar i rätt stil, så kanske att det får bli nästa år. Tillsvidare gjorde jag en liten matgrupp här för fika o frukost.

Älskar att man kan sitta här och titta ut över trädgården på ett sätt som vi inte kan någon annanstans ännu. När pergolan är klar kan vi göra det där också, och man vill ju ha sånna platser, där man kan sitta o njuta av allt slit man lagt ner.

Nu sitter jag i bilen påväg till Stockholm när jag skriver detta. Har plockat med mig en massa trädgårdsbuketter som jag ska fylla hela lägenheten med. Bland annat dessa gula ”praktlysing” och några rosor. Kommer bli somrigt o fint hemma!

Har även en massa daggkåpor med mig såklart. Dom är så fina ju!

Har älskat mina nästan 2 veckor här uppe i sommarhuset, men det ska också bli mysigt att komma tillbaka till stan, mina promenader runt sjöstan, sommarstockholm 🥰 dopp i hav och häng med familjen, för dom åker med hem.

Till veckan åker jag dessutom till Gotland, så har en fin tid framöver! I augusti kommer jag tillbaka till huset igen, men fram tills dess finns mycket annat fint o njuta av.

Ska bättra mig med bloggandet nu när jag kommer hem. Har ingen trädgård där som tar all min tid 🤪 så vore kul om ni ville fortsätta kika in här framåt!

Långt inlägg, men det får bli en sammanfattning av hela min första sväng här i norr! 🥳

49

6 Kommentarer

  • Så fint och inspirerande inlägg 😍 Det är precis därför jag tittar in här varje dag, upplyftande och kul 😀 Tack

  • Härligt! Det är så mycket känslor i dina inlägg; värme, kärlek till familj och natur, du ser det ”lilla” i tillvaron, allt detta gör att jag älskar din blogg. Jag önskar dig en fortsatt riktigt fin sommar!

  • En fånig sak som jag alltid funderar på då du är i sommarhuset och gör din fina frukost, äter ni inte gemensamt i familjen? 🙈 Eller har ni den vanan att alla gör sitt eget? En detalj och icke-fråga som egentligen inte har nån betydelse haha, men jag funderar över det varje gång 😅
    Tack för en fantastiskt fin och välskriven blogg som alltid fyller mig med ljus, lust och värme 😍 Trevlig sommar! ❤️

    • Haha nejmen så är det inte, alla gör sina egna frukostar i samma kök, så det är ett enda härligt frukoststök på morgonen, sen sätter vi oss på framsidan av huset på altanen där och äter ihop, syns nog inte på bilderna eller storys jag delar men alla är där och vi sitter o babblar om allt möjligt om morgnarna, så mysigt! ❤️ Tack för att du kikar in!! Så glad för det! Tack detsamma!

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam