Dagarna före jul

Hej! Sena timmen och jag ska alldeles snart sova. Men har ju fått sånt bra bloggflow så tänkte titta in och säga hej innan.

Innan jag åkte till Norrland hade fotade jag en massa i lägenheten, som aldrig han visas så tänkte att vi kör ett lite dagarna före-inlägg.

Svängde förbi Skansen bara dagarna innan jul och köpte med mig ett helt gäng av deras goda kolor. Hade tänkt göra egna men hann inte med mig alls…

Så här såg det ut i vardagsrummet. Dörr till sovrum på plats. Här ser man lite bättre hur mitt ”sovrum” kommer bli. Ett rum med en säng kort o gott.

Hörren har suttit i en gammal lägenhet på Kungsholmen och är köpt hos Nacka Byggnadsvård. Ska måla den så småningom…

Om man vänder blicken åt vänster från tidigare bild ser man ut i hallen.

Och här står jag i mitt kök och tittar in i hallen. Precis dom här dagarna hade mina amaryllisar slagit ut i blom så fint. Tände ljus och hade det allmänt bra.

Spegel från Friends and Founders. Varit en favorit från dag ett.

En liten titt på min magiska matta vore på sin plats. En marockansk matta från Bargi. Handknuten och helt unik. Älskar att det är så mycket färg i den.

Blir liksom glad av att se den direkt när jag kommer in i lägenheten.

I taket hänger en Herrnhut stjärna från Byggfabriken.

Det är lite kvar o fixa som du ser, men visst har det blivit lite mysigt?!

Pallovasen är ju bland den bästa vasen som gjorts. Stor men med smal öppning. Kräver inte en enorm bukett.

Doftljusen från Byredo är också att hurra för!

Titta! Så här är dom som finast tycker jag. Imorgon ska jag iväg och köpa blommor hem och till butiken. Kanske att jag smyger med mig en amaryllis i kanske vitt eller så blir det den där lite aprikosfärgade… Om det säljs några vill säga.

Och här har vi hela sanningen för tillfället. Där i öppningen delar sig min och min systers lägenhet. Vi har två lägenheter med egna ingångar, men jag har inget kök i min ännu. Så mitt kök är just för stunden hos henne.

Men den här veckan ska vi sätta igång och bygga mitt kök. Så om jag har tur så har jag ett eget kök i februari.

Sovrum har jag iallafall. Och det såg ut så här innan jag åkte upp till Norrland. Blommor som kämpar i det vinterljus som knappt finns.

Frukostbricka deluxe. Minns att den här var så jäkla god! Skärbrädan är en herrans massa år. Muggen däremot är Joel Sandelius muggen som vi tog fram tillsammans. Skålen är munblåst. 

I fönstret såg det ut så här. Clusterlampan, en Octopus vas, ett gäng kinfolk och diverse annat behövligt.

Navet bord i grönt har också tagit plats. Fint sällskap har den också fått, i form av ett Mad et len ljus.

Och till sist sista frukosten innan jag åkte iväg faktiskt. Slog på stort. Tömde kylen och lyckade plocka ihop denna goding, med undantag för en croissant som var nyköpt.

Nu ska jag sova så jag orkar ta mig ut till Årsta partihallar imorgon och frossa i blommor, krukväxter och annat vårigt.

Kanske har blivit så bra bloggare att kameran får följa med… Vi får se imorgon.

1

4 Comments

  • hej, vill bara säga att jag tycker din blogg är helmysig o att jag sparar i princip varenda instagrambild du lägger upp 🙂

Kommentera

Protected by WP Anti Spam