Decembermorgon + några fynd

God morgon! Sitter vid köksbordet o äter frukost, med massa tända ljus eftersom det är så mörkt nu på morgnarna. Det tar ju lite tid att vakna till då det inte finns nått ljus, men sen när jag gjort det tycker jag det är supermysigt med alla ljusen och mörkret. Ser på huset utanför fönstret att solen är påväg upp och huset färgas i fint rosa sken.

Kollar jag inte åt fönstret utan höjer blicken från datorn, så är detta min vy. Ljusglimmer, granen o hyacinterna som snart slår ut.

Kaffet dricker jag ur min Astier de Villatte kopp som jag köpte en varm septemberdag i Paris.

Den här boken har jag haft pågång ett tag nu – men saker har kommit emellan och den har blivit liggande.

Men sen några morgnar tillbaka, har jag börjat läsa den igen och det är så sjukt intressant att få lära känna Agda Rössel.

Hon var Sveriges och världens första kvinnliga FN-ambassadör. Hon var ensam bland dom övriga 59 amasadörenerna som bara var män och hon drev frågor om jämställdhet, flyktingmottagande, kvinnlig omskärelse, för att nämna några. Har bara kommit hundra sidor in i boken men ser nu väldigt mycket framemot veta mer om Agda.

Till något annat. Har missat att visa. Hittade det här kuddfodralet på loppis för bara en tjuga. Just nu landade den på kökssoffan men tror den kan bli fin även i min samling kuddar i soffan.

Ett annat fynd är denna! Med lite putsningen kommer denna att passa utmärkt för kommande kvällar av bubbel.

En kanna jag inte kunde motstå. Lagom stor och med fin färg och fint stänk. Kommer komma till sin rätt i vår tror jag allt. Kanske kommer jag använda den lite som vas också. Kan bli fint med nån tulpan eller så i denna va? Kan förövrigt va fin även nu med snitthyacinter… Eller kall mjölk till lussekatterna. Många användningsområden för en så fin kanna!

Nu ska jag sippa i mig det sista av kaffet o njuta av morgonen ett tag till. Önskar dig en fin 3:e december!

45

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam