Den stora loppisskörden!

Gokväll!! Visade för ett par dagar sedan min lilla loppisskörd i väntan på att jag skulle hinna ta bilder på den stora och nu har jag lyckats göra det, så här kommer den stora skörden av fynd. Så bra skörd den dagen. I veckan hittade jag några jättefina assietter som känns lite Astier de Villatte i stilen, ska fota o visa dom också innan veckans slut.

Men nu kör vi vad jag hittade förr förra veckan.

Hittade 6 stycken assietter i någon form av lergods tippar jag på. Väldigt grova och rejäla. Ingen är den andra lik vilket jag älskar.

Den här fina med Svenskt Tenn stämpel under. Denna tänkte jag ha pärlhyacint eller påsklilja i.

Asiatiskt fat för smått att servera.

Två små vaser som antingen kan stå och vara fina eller så tror jag att iallafall den bruna kommer bli fin med någon liten härlig sommarblomma i…

Ett udda glas som jag inte kunde motstå. Har jag använt mycket på frukostbrickan det senaste.
En mjölkkanna med fin solros på. Och en kanna i italiensk stil. Perfekt för vatten eller jag använder dom ibland o vattna med + att jag samlar på dessa, så hittar jag en finns inga ursäkter haha.

Hittade en fin glasskål som jag inte kunde motstå. Gillar att formen är lite unik. Den här kan man ju ha massa godis i, blommor i vatten eller till exakt vad som helst. Tror jag gav 25 kronor för denna.

Ett avlångt fint fat i brunt glas. Skulle kunna tippa på att det funnits en tillhörande glaskupa till, hade gärna hittat den med. En stor middagstallrik i samma som assietterna – den kan man ha som serveringsfat tänkte jag.

Magisk serveringsskål med jättefin målning på insidan med fint rinn… <3

Ett blått krus att ha en färskkrydda i och en skål som jag just nu har jordgubbar i, till min fil, i kylen.

Två lampfötter, den ena med vindruvor på. Så fina! 39 kronor och 59 kronor gav jag för dessa. Den i lera är en av mina dröm-lampfötter. Letat länge efter en sån. Ska bara hitta en skärm till den – tänker en vid skärm, kanske bara vit eller vit med något vackert mönster, kanske blått/grönt… Vi får se vad som bjuds på.

Två koboltblåa ljusstakar. Älskar dessa! En fick ta plats i badrummet och den andra i köket.

En lite Svenskt-Tennig grej, glaspinne att trycka ner i blomma för 25 kronor.

Två tavlor för 30 kronor styck. Den med tulpaner har jag spikat upp i sovrummet och den andra tänkte jag i köket, måste bara sätta upp en magnetlist till mina knivar först, så jag vet vilken höjd jag ska sätta tavla på…

Och sist en fin tillbringare eller vas med fin målning på. Den här tror jag kan bli väldigt fin med blå riddarsporrar i mot sommaren, eller solrosor för den delen. Bra med vaser som har smal hals, för då får man höjd på buketten.

Ja och här har vi hela skörden från en dags loppisletande. Kan säga att den ikea-kassen vägde sjukt mycket och var galet otymplig mot slutet, att fara runt med i tunnelbanan haha. Men värt när man kommer hem o kan duka upp allt så här och vara stolt o pepp över alla härliga fynd som gjorts.

Ska som sagt visa assietterna jag fyndade i måndags, måste bara diska bord prisettiketterna som sitter fast med hopplöst klister… Måste ta svinto på alla fem assitterna… Snark! Men det var det värt, för jag kommer älska dom i många år, känner det på mig!

Nu ska jag städa upp lite här i lägenheten, sätta några växter i jord, fixa om lite i köket och ta igen saker jag inte hunnit med dom sista dagarna, så som att limma en ljusstake för exempel… Ibland får man välja bord serier i soffan för att hinna med sig helt enkelt hehe.

Imorgon ska jag köpa blommor till alla vaser och butiken, sak bli skoj! Kanske följer kameran med… Fin kväll pårej.

38

13 Comments

  • För att få bort jobbigt klister efter prislappar: olivolja!

  • Olja eller aceton/nagellackborttagning till prislapparna funkar. Längtat efter stora skörden <3

  • Kan bara instämma med övriga; olja tar bort klister (och en massa annan smuts)! Blötlägg tallrikarna i varmt vatten så du får bort lappen, sedan tar du bort klistret med olja på hushållspapper eller en trasa.

  • alltså vilka fynd!!! Drömmar allihop! Tack att du delar med dig! Blir alltid så inspirerad av din blogg!

  • Jag får bort alla mina prislappar genom att lägga de i diskhon med riktigt hett vatten+diskmedel. glider av sig själva och klistret med det!

    • Okej, tycker inte det fungerar alltid på vissa lappar som butikerna har, då sitter klister kvar…

  • Fina fynd. Ett litet tips….använd en dramaten på dina loppis och promenadturer :-).

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam