Disk & städinlägget!

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Hej! Tror jag fick ett litet önskemål på ett sånt här inlägg för en tid sedan och jag tyckte det va läge att få till ett inlägg om vad jag diskar och städar med för nått.

Min åsikt är att saker som soppåsar, disktrasa, soptunna, golvsop, diskborstar, skurhinkar o allt man har i ett hem – också kan få vara fina. Varför ha en ful diskborste som kommer ligga framme hela tiden, när man kan ha en fin? Det blir ju dessutom så mycket mer roligt och trevligt att ta tag i den där disken, när man har ett fint och gott diskmedel att diska med.

Så nu tänkte jag visa er vad jag har för städ o disk-saker i mitt hem! Häng på!

Vi börjar med diskmedel, A och O i ett kök ju! Jag har ingen diskmaskin så jag handdiskar allt och då unnar jag mig ett finare diskmedel.

Mitt är från Astier de Villatte och det köper jag från en butik här i Stockholm som heter Oscar & Clothilde. Dock säljer dom ut dessa nu till halva priset och ska sluta sälja, men vet att det finns på Artilleriet också.

Den med bergamott är helt magisk! Pris runt 250kr. Älskar pumpen och etiketten är så fin. Vill man kan man ju fylla på när detta är slut, med något från mataffären, ser ju lika fint ut. Det är ju själva pumpen som gör det fina.

Diskar gör jag med dessa! Diskborstar i trä. Kostar oftast typ 50kr styck och är både fina och helt galet bra! Den mörka är för glas och den ljusa för grov disk, såsom ungnsformar o annat.

Disktrasa har jag denna från Växbo Lin. Helt magisk! I 100% lin. Den slänger jag i tvättkorgen då och då och sen är det bara att använda igen.

Ju mer du använder den, ju bättre blir den. Aldrig haft en bättre disktrasa!

Och så är den ju väldigt fin i sin röda färg! Finns i massvis av olika färger o pris runt 100 kronor.

Jag har mina juicer och frukostfilen i glasflaskor i kylskåpet – ibland behöver jag diska dom och då använder jag sånna här flaskborstar från märket Redecker.

Till min stekpanna som är i kolstål använder jag denna grytborste eller diskborste från Iris Hantverk.

Kolstålspannor ska man inte diska med diskmedel, utan bara koka ur med vatten, men det kan vara svårt o få bort sånt som bränt fast och då funkar den här borsten bra.

Eftersom jag handdiskar allt behöver jag ha handdukar som torkar upp bra och då är linne det absolut bästa. Jag har en hög med några gamla som jag hittat på loppis och några nya från Växbo Lin. Bland annat en som kallas glashandduk och är specifik för just att torka glas, utan att det luddar av sig.

Sen har jag ett gäng andra handdukar också dom i linne, för att torka händer eller snabbtorka en kniv eller skärbräda som inte behöver ligga på tork.

Förut hade jag diskställ, men det tog upp för mycket plats och har sällan så mycket disk. En handduk så här räcker långt. Fördrar en tjockare handduk när jag torkar så här, så att inte vattnet går igenom.

Under diskhon har jag min soptunna och all min återvinning.

Påsar av återvunnen plast och en papperskorg jag köpt på loppis agerar soptunna här hemma – fint med en i skurhink i zink eller annat här också. Jag brukar ta fram soptunnan så här när jag skär grönsaker o annat, och då är det ju härligt att även soptunnan är fin.

Återvinningen samlar jag i en påse från Hay. Perfekt o bära med sig på väg till tunnelbanan eller så. Återvinner förövrigt allt! Från minsta lilla plast runt gurkan, till en etikett på ett plagg.

Man gör ju som man vill – jag gillar tanken att inte något som kan återvinnas går till spillo. Så mycket förpackningar som bara jag köper på en vecka är ju häpnadsväckande – om allt återvinns skulle det ju bara gå runt runt, utan att vi behöver tillverka nytt, som skadar vår miljö. Så tänker jag, kanske har jag fel i det sista om att vi skulle kunna få det att gå runt runt, men jag gillar att återvinna allt.

Dammsugaren behöver jag inte visa men den är vit och grå så även den stör inte om den står framme, fast dom är ju fula i sig, så inget jag föredrar o ha framme hehe.

Bor ju inte jätte stort, så den här sopen från Iris Hantverk hjälper mycket på veckorna. Fin i sig och hantverket bakom allt Iris Hantverk gör är ju magiskt.

Till smulor på bordet, stearin som fallit från ljus eller frön från blommor – använder jag den här bordsborsten. Den är suverän! Har en magnet som håller borste och skyffel ihop.

Det var nog det. Hoppas att jag kunnat inspelar att kanske återvinna lite snyggare, köpa en disktrasa i lin som går att använda om och om igen och sluta köpa dom där plastdiskborstarna o istället slå till på en i trä.

Jag älskar att allt är fint. Det är så tillfredställande. Varför måste nått vara fult? Oftast är det ju saker vi också verkligen är i behov av för att vår vardag ska fungera, och fula saker vill man ju inte ha framme, men vissa saker måste ju vara framme för vi använder dom ofta…

Det är iallafall min filosofi men vi är ju olika och inget är rätt eller fel 😉 Fråga om det är något du undrar över! Annars, ut o köp ett fint diskmedel eller en härlig disktrasa nu, så hörs vi sen!

75

3 Kommentarer

  • Så kul inlägg! Köket är underbart och så kontinentalt. Var varifrån kommer tvålkoppen och ditt äggställ?

    Med vänlig hälsning,
    Cecilia

    • Glad att du gillade inlägget!! 🙂 Tvålkoppen kommer från Tambur och äggstället från ett Danskt märke som heter Galzone!

  • Hej! Inspirerande inlägg 🙂 jag har precis den disktrasan och jag får inte till det riktigt, tycker inte att den suger upp vätska alls bra, trots att jag följde instruktioner om att först tvätta den i 60 grader och så. När den torkar blir den också helt stel. Blir din också så? Vad kan jag göra annorlunda tro?

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam