Eftermiddag på Rosendal

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

I onsdags efter att har varit inne hela förmiddagen, tog Sanna, Reidar och jag bilen till Rosendals Trädgård. Njuta av solen, fika gott och frisk luft var fokus.

Så bra att Rosendal har öppet alla veckans dagar nu!

Minns när jag var ledig måndagar – att det alltid var stängt och att en period mellan jul och mars, var det säsongsstängt, men inte längre som tur är!

Fast det inte finns någon snö eller för den delen något som blommar, tycker jag att det är så fint och rogivande att vara här.

Det slottsliknande huset som jag inte vet något om. Bor någon här liksom?

Alltid så inspirerande o fint utanför växthusen!

Vi var hungriga så lunch/fika hägrade!

Men vad skulle jag välja?

Den här ostfrallan såg ut att vara i min smak…

Vi slog oss ner i det sista växthuset, där det oftast är lugnt.

Intill en grön och vårig plantering satte jag mig. Tror dock att det är någon amaryllis dom har här? Så fint att mixa upp med annat grönt, då känns det mer vår/vinter än juligt. Visst!?

Slog till på årets första semla. Kan meddela att den här var galet god!

Och så körde jag på ostfrallan och kaffe i nya koppar, som jag aldrig sett dom haft tidigare – får helt klart godkänt. Dom andra vita är så trista!

Jag är en sån som nästan alltid väljer tekoppar till kaffet, istället för den kopp man egentligen ska ta – skulle inte förvåna mig om den här koppen är tänkt till tet… Men det får man ju välja själv känner jag.

Vi hade hela växthuset för oss själva. Den lyxen har man inte på helgen…

Mätta o belåtna stängde vi faktiskt fiket vid 16.00.

Reidar, min älskade systerson, alltid snäll, skämtsam och knasig <3 Så glad att jag har syster o Reidar vägg i vägg, en ynnest verkligen!

Fina reflektioner i glaset.

Vi är på Rosendal oftast en gång i veckan och bästa tiden att vara här är nog vår och försommar. Så härligt att för varje vecka som går, se att det är lite ljusare ute, det börjar gå att sitta ute i solen, rätt var det är så börjar växter kunna vara ute och vips så har äppelträdgården öppnat och allt är bara grönt och magiskt! Älskar att möta våren på Rosendal!

Tack för denna gång! Ses i nästa vecka, för i helgen jobbar jag.

Har jobbat hemma hela dagen och nu ser jag framemot att äta något gott, påbörja sista säsongen av Mr. Selfridge. Men först ska jag gå över till Reidar och gosa med han och käka lite fredagsmys.

Ha en härlig fredag!

24

2 Kommentarer

  • Kanske är de vira blommorna tazetter? Som är en del av amaryllis-släktet. Älskar dina foton som vanligt 😍

    • Ja men det kan det nog vara, men ser också ut att vara något ännu större i mitten, som liknar en amaryllis… Måste ta en noga koll nästa gång – så fint hur som med mixen av det vita och gröna, känns mycket, vinter möter vår 🙂 Tack så mycket! Fin lördag pårejj! 😀

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam