En fundering & ett hej från köket

Hej måndag! 29 juli och jag sitter hemma i huset uppe i norr och lyssnar på regnet som smattrar på taket. Jag kom hit i lördagskväll och åkte ju direkt ner till älven och tog ett kvällsdopp. Det var helt magiskt! Tog inga bilder där o då med kameran, men kanske får jag en till sån kväll så att jag kan visa hur galet fint det var.

Det är 29 juli och många pratar som om sommaren är över, förstår inte hur det är möjligt o varför? Herregud känner jag bara o scrollar vidare när någon påpekar något liknande haha. Vi har hela augusti kvar och halva september. Förra året tog jag mitt sista dopp 22 september i Årstaviken och jag var på Gotland i gassande sommarvärme 4:e september så lugna er lite i att det skulle vara slut. Vi har halv o kanske det bästa kvar.

Om en vecka åker jag förresten till Gotland för två veckor av njutande. Är hemma i huset här nu i en vecka, sen hemma i Stockholm i 1,5 dag, sen åker vi – ser så mycket framemot att sätta mig på båten, beställa Öjburgaren som är bland den godaste hamburgaren jag vet, med vetskapen om att jag ungefär två veckor på ön. Den stunden är magisk.

Och efter Gotland har jag två veckor kvar av augusti som jag ska njuta av ett somrigt Stockholm och sen 4 september går tåget till Paris. Har nämt det kanske lite som hastigast här i bloggen tidigare – men jag ska tar tåget till Paris och blir där i två fulla veckor. Massa croissanter, mycket kaffe, insupa Paris gator, göra frukostar i vår airbnb-lägenhet med fin utsikt, jogga längs Siene, besöka alla kaféer som jag följt så länge på Instagram, besöka Astier de Villatte butiken, kanske gå på något museum, äta massvis av baguetter på olika fina platser och massa annat härligt. Men vi frossar i Paris i ett annat inlägg när det börjar närma sig tycker jag.

Nu kikar vi in i mitt kök för omväxlings skull. Har blivit mycket natur/miljö/inlägg men har ju så mycket fina sånna jag vill visa er.

Mina inläggningar i köket. Får se vad det blir av dom framöver, just nu är dom iallafall väldigt fina att se på.

Här hamnade den franska egg-bowlen jag hittade på loppis för någon vecka sedan. Den ska invigas med en maräng efter Gotland.

Hyllorna som är i ständig förändring, älskar det! Dom förändras efter mitt behov o hittar jag nått nytt på loppis som jag vill ha nära tillhands får jag flytta om o fixa. Karaffer o kaffekoppar är viktigast just nu.

Persikor i en loppisskål på fot i glas. Så fint att bryta av alla porslinsfat o skålar med något i glas, blir krispigt då tycker jag – extra fint om skålen är på fot också, så det blir lite höjd på allt.

Ibland slår det mig när jag kollar mig omkring i lägenheten o inser vad mycket saker jag inrett med, som är från loppis. Älskar den tanken. Vad vore mitt hem utan loppis – förmodligen inte alls lika fint. Älskar att det är bra för både miljö och plånbok, men också att det är så lätt att skapa sig en egen stil med unika saker som andra köpt någon gång i tiden.

Träslevar, alla skärbrädor utom två, brickor, smörknivar, osthyvel och kruset träslevar står i, allt detta är från loppis. Träslevar är för övrigt det bästa jag vet att hitta på loppis. Alltid finaste slevarna man hittar där och va billiga dom är, en femma styck. Ingen butik där du får en slev för en femma liksom.

Nu ska jag cykla i regnet till affären och lämna ett paket med en sak jag sålt på tradera, köpa lite smått man behöver, plocka blommor längs vägkanten och sen cykla hem – sånna små sommarbestyr man kan ha för sig en måndag i juli. Efter det får vi se, kanske bakar madeleinekakor, läser i min bok, lyssnar på ett sommarprat till, tänder ljus för att öka mysfaktorn till regnet ute, vi får se… Ha en fin måndag!!!

55

5 Comments

  • ”Vi har hela augusti kvar och halva september.” – TACK Sebastian! Detta var trevliga rader att läsa, för jag har också reflekterat över att flera bloggare skrivit att sommaren alldeles strax är ÖVER! Vill då rakt inte finna mig i det! Vi har väl ändå högsommar nu och sensommaren har ju inte ens startat! Sen kommer hösten ☺

  • Älskar att du tar tåget till Paris!
    Du är en fin förebild med tågresor, cyklande och loppis. Plus att du alltid ser det stora i det lilla <3

  • Jag blir också galen på alla som pratar höst redan nu…suck! Instämmer helt med dig !

  • Håller helt med om att det är MYCKET kvar av sommaren! Jätteknäppt att säga att det redan är slut tycker jag…
    Blir förresten SÅ avundsjuk när du pratar om Paris, det låter så drömmigt😭

  • I love your home, your photos and the things you share!! Such a lovely inspiring blog 🙂 My husband is Swedish so your blog really resonates with me as I have been to Sweden many times! I actually featured one of your images on my blog post the other day, I credited you and gave you a backlink of course! Please feel free to check it out if you have time! Here is the link: https://poshpennies.com/how-to-boho-chic-bedroom/

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam