En härlig vårig söndag!

Tisdagkväll o snart mitt i den nya veckan. Idag har jag varit hos keramikern Jonas Lindholms verkstad i Gustavsberg och köpt in finfin keramik till butiken, bland annat en vit tillsynes enkel mugg, skillnaden från en vanlig är bara den att denna är helt perfekt haha! Lovar! Den är rak och har ett öra som sitter som gjutet i handen. Ska dricka första koppen i den imorgon till frukost.

I övrigt har jag fixat med lite annat butiksfix, kollat markiser till butikens fönster o dörr, slutfört en beställning på Italienskt porslin och lite annat. En spretig men bra första dag på min jobbvecka. Nu har jag precis sett några avsnitt av en serie o tänkte att det var läge o titta in här efter några dagar av tystnad.

Har massa inlägg som ligger på hög, några ska bara läsas igenom o fixas till lite, ett av dessa handlar om hur jag tänker när jag besöker en loppis, skrev det i förra veckan men måste bara läsa igenom det en gång med nya ögon, och se så att jag inte bara svamlar – det kommer denna vecka hur som!

Nu tar vi en titt på hur min söndagmorgon blev. Söndagmorgnar är min absoluta favorit om jag inte sagt det tidigare.

Började morgonen med frukost – varmt starkt kaffe, en skål med mina favoriter just nu, blåbär och jordgubbar i och min bok jag just nu håller med. Läser lite här o lite där, önskar jag tog med mer tid att läsa, så mycket annat som pockar på uppmärksamhet.

Så glad att jag hittat två ställen på Söder som säljer dessa Köpenhamnare, eller birkabulle eller The Birkes – kärt barn har många namn. Köpenhamnare var det första jag hörde att den hette och Köpenhamn gillar jag ju så för mig heter det Köpenhamnare. Svingoda! Typ som ett wienerbröd fast med mer motstånd och med en fyllning som är lite åt semla men ändå inte… Testa bara!

Finns att köpa på Ica på Skånegatan och även Ica Skanstull.

Mumsade, sippade och läste i lugn o ro. Bästa med söndagar att jag har tiden att låta saker ta just tid!

Efter frukost hoppade jag, min syster Sanna och Reidar min systerdotter, på tunnelbanan mot Djurgården.

Det var vår i luften! Är den redan här tro?! Skulle älska om så var fallet.

Djurgården hör ju till min vanliga söndagsrutin, älskar att se årstiderna förvandla denna magiska plats.

Vi stannade till vid bryggan en stund, för att kasta pinnar, ta in miljön o sola oss lite.

Sen gick vi vidare till Rosendals trädgård som äntligen har öppnat för året.

Alltid så mycket gott att välja på här!

Vi hade dock ätit en macka som vi köpte på väg ut till Djurgården – så vi gick på fikat!

Den här såg så god ut att det blev mitt fika.

En blåbärspaj med grädde o en stark galet god kladdkaka och kaffe så klart. Eftermiddagskoppen smakar alltid godast med något sött till.

Här satt vi i vårsolen och hade det skönt. Om man har kläder på sig är det väldigt mysigt att sitta ute och fika här på Rosendal. I växthusen blir det så sjukt hög ljudnivå när alla vill fika att man blir helt slut haha – så vi väljer ofta ute och är solen framme, då njuter jag nått enormt!

Sen tog vi en sväng inne i butiken.

Jag sprang på den här fina skålen. Allt som är så här målat och gult dras jag till…

Kunde inte släppa den, så den fick följa med hem!

Jag var på Ulriksdals trädgård för någon vecka sedan och där var det inte lika vårigt då som det var här på Rosendal i söndags. Fick sån vårpepp – alla pelargoner, gröna växter, fröer och sticklingar var liksom överallt och sol på det, då ville jag köpa allt och springa hem o börja plantera om o greja. Älskar att vi har allt sånt framför oss!

När är det förresten tid att ge pelargoner o annat ny jord? Det måste vara snart va, för det är ju verkligen ett helt annat ljus nu.

Så ivrig iallafall! Köpte med mig en ”Tomantoum Pelargon” som är en favorit. Den får bli startskottet för allt grönt som ska blomma i lägenheten under våren som kommer. Mina fikonträd har fullkomligt exploderat och fått hur många blad som helst, börjar även se att min rumslind fått en masa nya fina blad – nu mår man hurrni!!

Tack för denna söndag Rosendal! Så fint överallt o så gott fika. Ses kanske reda på söndag eller så blir det något annat, har lovat Reidar en heldag vilket museum han än vill gå på – han vill så gärna gå med just mig för jag jobbar så mycket o vi hinner sällan göra sånt ihop, o när han önskar måste det ju ske så klart <3.

Sen gick vi till Strandvägen o tog spårvagn o tunnelbana hem.

En första vårig söndag på djurgården och jag hoppas det blir många soliga sånna under den här våren!
Nu ska jag nanna kudden jag o syrran brukar säga, ska bli så skönt! Imorgon väntar premiärkoppen till frukost, så ivrig haha!

30

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam