En helgfrukost inför helgen…

Torsdag. Sitter i fåtöljen i vardagsrummet och ska snart sova, varit galet trött idag av någon anledning, så lite extra sömn tänker jag kommer göra susen. Imorgon är det fredag och snart helg igen. Frukostar på helgen är mina bästa numer. Jag njuter av dom på veckorna också, men helgfrukostarna är lite härligare. Dessutom tillåter jag mig att frossa i croissanter o annat härligt.

Den här frukosten dukade jag upp häromhelgen. Dukar oftast upp frukosten här vid bordet eller så tar jag brickan till sängen.

Denna dag kokade jag ägg på precis rätt tid som dom var lagom saftiga. På dom hade jag gräslök o flingsalt. Sen prästost med krispig grönpaprika och basilika. Den gröna paprika till kryddig prästost är galet gott!!

En skål med fil o granola! Mumma! Många äter gröt, men jag har så svårt att se varför jag ska byta ut något som är så gott?! Kall fil med krispig granola och olika hackade tillbehör, så sjukt gott! Denna dag hade jag plommon, jordgubb och blåbär i.

Apelsinjuice med mynta och is i vinglas. Och en shot med blodapelsinjuice.

Croissant till kaffet, smörig o alldeles underbart god!! Köper alltid den där billiga på mataffären, oftast är dom som säljs på bagerier alldeles för torra o smuliga enligt min smak – gillar när dom är lite degiga o ofärdiga.

Frukosten i sin helhet. Ska göra något liknande imorgon tror jag, fira in helgen! Frukost ändå, det ända jag visar vecka ut o in nästan på Instagram och här, men jag tröttnar aldrig. Jag varierar olika toppingar i filen och olika pålägg för att inte äta samma samma hela tiden, men grunden är den samma – granola, kaffe, juice och sportknäcke. Det är enkelt, ser gott ut och är sjukt gott.

Tänker att det kan vara kul att se någon göra en rätt basic frukost till något extra. Jag har ju liksom bara vanlig mellanfil, färdigköpt granola o det vanliga sportknäcket med ost som min bas. Sen är det all topping i form av olika kombinationer, färger o smaker som gör magin.

Sen variera jag porslin varje dag, oavsett om jag lägger upp en bild på Instagram av min frukost, så dricker jag aldrig ur samma kopp eller äter på samma tallrik som dagen innan. Fast jag då äter ungefär samma frukost som dagen innan, blir den lite som ny med annan uppsättning av porslin. Enkla knep för att göra vardagsfrukosten lite härligare.

Nu ska jag borsta tänderna o lägga mig under täcket! Om du läser detta till frukosten hoppas jag att du ätit en galet god frukost och att du får en toppen fredag! Hej!!

39

2 Comments

  • Men alltså – det ÄR värt att testa lite olika grötar, haha. Bovetegröt, mannagrynsgröt, gröt på stel cut oats osv. Gott på vintern med något varmt och det funkar bra till middag också!
    Om man ändå ska hålla sig till mejeriprodukter så älskar jag fjällfil, eller att blanda lite rysk yoghurt med den vanliga på 3-4,5 % fett. Blir så lyxigt!

Kommentera

Protected by WP Anti Spam