En vanlig dag i Paris

Måndag! Så pepp denna vecka kände jag imorse haha. Vaknade, sa hej då till Reidar som skulle till skola och sen gjorde jag frukost, slog mig ner vid datorn med filofaxen redo, planerade lite kommande jobb som jag ska göra för olika företag. Sen vid 15-tiden lagade jag tre hål i tre tänder och på eftermiddagen förberedde jag och fixade inför ett samarbete som kommer upp i dagarna. Mitt tredje samarbete jag gjort under alla dessa år och det här var det absolut roligaste jag gjort!

Den här veckan blir det jobb med Tambur tills fredag sen åker jag till Gotland över helgen!! Så peppad! Älskar att börja veckan med att ha något i slutet av den, att se framemot. Inte så att jag vill gasa genom veckan bara för att komma dit, utan mer för att veta att jag har en full vecka av skoj typ. Så i helgen blir det Gotland, men nu i veckan ska jag njuta till max av hösten här i Stockholm, så fint ute just nu!

Nu tänkte jag fortsätta visa bilder från Paris. Här kommer ett inlägg om hur en vanlig dag för oss kunde se ut i Paris.

Morgnarna var ju nästan det bästa på hela resan. Iallafall det jag tänker mest på när jag tänker tillbaka. Kaffekoppen mot det öppna fönstret, med taken o trädet som sakta skiftade i färg under vår tid där.

Finaste utsikten <3

Frukostbordet – älskade att diska, torka o duka upp frukosten varje morgon. Glasen, äggkopparna, skålarna och karaffen köpte jag under tiden. Assietterna var med hemifrån.

Nybakade croissanter från butiken intill lägenheten var o varannan morgon.

Under resan läste jag Alex Schulmans ”Bränn alla mina brev”. Riktigt stark bok. Gillat allt jag läst av honom faktiskt.

På pianot hade jag radat upp några av mina inköpt dom senaste dagarna. Så nöjd med tavlorna!

Men extra nöjd med den här rotting-dramaten. Ni vet en sån där som jag letat som en tok efter hemma i Sverige. Fanns ingenstans här hemma. Eller jag kunde hitta en kanske, men då var den inte alls som jag ville ha den.

Hade ingen tanke på att jag skulle rulla hem den här på ett tåg genom Europa, men så slog det mig när jag var i Paris, att jag kanske skulle kolla om det går att få tag på en sån där dramat i rotting, när jag ändå var här… Och så sökte jag o sökte. Och i ett kvarter intill Notre-Dame hos en ”Ddroguerie”, en typ av järnhandel som säljer allt du kan tänka dig – där frågade jag och damen tog direkt fram denna. Lycka!! Jag hittade en! Och jag hittade den i Paris!

Efter frukost gjorde vi oss i ordning o gick ut i vårt Parisiska trapphus.

Fullt av solkatter, växter och fina trappsteg i trä <3.

Väl när vi kom ut gick vi ofta förbi någon marknad, ville ju så gärna hitta en massa guldkorn att ta med hem.

Och oftast intill loppismarkand, fanns matmarknad. Köpte inget på matmarknaderna, men älskade att spana in alla helt otroliga grönsaker.

Taggad att ta min ny dramat ut på en Bondens marknad på Söder snart!

Efter en marknad kunde det väldigt ofta bli att vi gick till något bageri och köpte med oss en baguette.

Som vi sedan gick med till Seine, där vi satte oss och åt vår lunch. Många äter på restaurang i Paris och det är ju helt fantastiskt. Men en baguett från någon av alla ställen som säljer baguetter i Paris, är för mig, lika fantastiskt!

Och efter lunchen vid Seine kunde vi strosa vidare mätta o belåtna, till någon butik jag sett ut eller något annat som måste ses o njutas av. Tog bland annat min dramat hit till Astier de Villate. Magisk butik, tyvärr fick man inte ta bilder där inne, så vill du se bilder inifrån, finns dom på min Instagram Story.

Helt galet vad många baguetter det måste bakas i Paris dagligen ändå? Bara vi åt ju massor och varje dag, på varje gata, kom det någon med en baguett under armen – ibland kom det någon med ett helt gäng i en stor påse haha. Älskar det!

Vi fikade ju massvis för det älskar vi. Sammanställer en lista med alla härliga fik vi var på. Det här, 10 Belles va ett av dom pärlorna. Lite hipsterakigt, men om man vill fika som en svensk så är dom hipsterfiken man ska till.

Där får man en stor kopp kaffe och ett bananbröd tillexempel. Det här va så gott efter marknad, promenad längs Seine och promenerande mellan olika butiker…

Mjaa o det kunde vara en vanlig dag i Paris det. Som givetvis avslutades vid Seine och någon av alla fina broar. Min favoritvy på resan var denna över Pont Saint-Louis, hit gick vi många kvällar.

Med en baguett såklart, vad annars?! Kvällsljuset var alltid så fint här.

Det var det. Nu ska jag sova för imorgon väntar en ny spännande jobbdag och ännu en krispig höstdag att kasta sig ut i, ellerhur!? Älskar hösten, kylan, att varje dag få tänka vilka olika lager kläder jag ska ha idag haha. Förlåt alla som inte känner så, men jag känner bara pirr och mys.

37

3 Comments

  • Så mysigt att läsa om en vanlig dag i Paris! Vore så skönt att hänga i en stad utan massa måsten!

  • Vilken magisk Dramaten! 😍 så himla fin! Kallas de något särskilt i Frankrike? Är ute efter något liknande själv och har testat att googla allt…

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam