Fårö och Norsta Aurar

Jag har så mycket fina bilder från Gotland i somras så jag kommer portionera ut löpande inlägg från veckorna där – mest för min egen skull, att jag ska ha alla bilder samlat i kategorin, så att jag kan gå tillbaka o njuta.

Men tänker att det kan vara superbra också för dig som har planer på att besöka Gotland – som genom min Gotlandskategori kan få massa tips om platser att besöka och saker att göra på ön. Bra va?!

Norsta Aurar är ett naturreservat på Fårö, Norra Gotland. Vi åkte över med båten inte långt från vårt hus. Sen åkte vi till Fårö fyr och parkerade där – promenerade längs vägen och så kom vi hit.

Till en superfin strand med havet och horisonten intill strandfilten.

Så här har min filt sett ut mest hela sommaren. Hamamhandduk som hålls på plats med stenar från stranden, kortlek, en bok, kaffe i emaljmugg, kudde (bästa att ha för många timmar på stranden), solglasögon så klart, keps och en linneskjorta för att skydda sig lite mot solen men ändå inte bli för varm…

Bakom mig på stranden fanns sanddynor som man också kunde lägga sig bland.

Titta vad fint det är här! Mega lång strand, rätt så långgrunt, lagom med vågor. Åk hit!

Lagt sååååå många patienser i sommar! Också en superbra grej att ha med sig på stranden. Istället för att ligga med mobilen kan man spela kort, titta ut över havet o sippa kaffe – har man det riktigt härligt så finns en mazarin att tillgå också.

Bada i vågor är kul för alla ju!

Läste Glöm mig av Alex Schulman. Kan rekommendera den och föregångaren Skynda att älska – båda mycket bra!

Fina mamma redo att gå mot bilen efter timmar av sol, fika och badande.

Bilen tog oss hit. Till slutet på Raukområdet som ligger längst Fårökusten.

Här är det så sjukt fint!!

Låg eftermiddagssol, lätt havsbris och sommarvärme deluxe <3

På Fårö visar Gotland sin kargaste sida och det är det jag tycker är det finaste med hela ön. Därför dom Norra delarna av ön tilltalar mig mycket mer än dom södra.

Den här platsen heter Langhammar om du vill åka hit.

Sen åkte vi vidare mot Fiskelägret som är så fint med alla gamla båtar längs strandkanten.

Ännu finare kvällsljus började komma här. Titta! Visst är det fint? <3

Två pytte små tallar, annars bara karg karg mark…

20:35 och 25 grader varmt – svensk sommar när den är som finast! Vi väntade på färjan här, tog en glass i kiosken och bara carpade den fina kvällssolen.

Min syster Sanna på Fåröfärjan påväg hem till huset <3

Kvällsljus, ljumma vindar, doft av hav och ljud av vågor mot båten. Sånt här jag sparar i minnet o lever på när kylan biter i kinderna i vinter. Svenska sommaren är helt otrolig. Så skör, ibland kort men alltid helt fantastisk när den visar sig från sin bästa sida.

Det var en dag på Fårö, en väldigt fin dag.
Nu ska jag sätta mig i soffan med familjen och äta en sen middag till en bra serie.

4

Kommentera

Protected by WP Anti Spam