Februariljuset

Måste säga att februari har visat sig från sin bästa sidan sen start. Vilket ljus det är nu för tiden. Älskar det! Varje morgon fast det är lite grått så är det inte det där mörka tunga som varit, utan nu är det ändå ljust.

När det är som bäst flödar vårsolen in genom lägenheten och fylls av ljus o solkatter.

Längtar så tills det här är vardagsljuset för det mesta. Min lägenhet är väldigt ljus har jag insett. Flyttade in på hösten så har inte riktigt fått uppleva hur mycket ljus som faktiskt släpps in – förens nu när solen riktigt tittar in.

Har turen att ha fönster i vardagsrummet, sovrummet/kök och i badrummet. Så min hall blir också väldigt ljus när solen kommer in, sånt gillas!

Här ser du en liten snutt av min soffa som har fått sitt fina tyg från Bemz nu. Ska skriva ett helt eget inlägg om den väldigt snart.

Växterna får sig en rejäl boost nu också när ljuset är tillbaka. Kanske dags att börja ge näring o planera om snart, någon som vet?

Flyttar runt mina växter en del. Den här har både stått i badrummet och sovrummet innan den flyttade hit häromdagen.

Den var riktigt trött ett tag där i julas, då var jag nära på att ge upp den o låta den dö. Men så gav jag mig inte, lät den få stå i fönstret o ta åt sig allt ljus som gick, och vips så har den fått en massa nya blad igen. Ska fortsätta fjäska för den, med ny kruka mer space väldigt snart – då blir den nog ännu finare om jag får hoppas!

Här är nära bilder till på soffan. 100% linne av högsta kvalité.

Så snyggt bryt mot den grå väggen med en helt vit soffa!

Också väldigt fint ihop med min fåtölj i samma linne fast ljusgrått.

Måste också visa er dom här tulpanerna som jag köpte i förra veckan. Står sig faktiskt fortfarande – får bara inte röra dom! Aldrig skådat större tulpan alltså. Minst 10 centimeter bred (!!).

Den här vallmon är inte så tokig den heller.

Ja det var det. En nymålad dörr också förstås. Och här ser man tydligt att jag bara målat under fönstret en gång… Måste se till o få det gjort andra omgången också.

Nu ska jag sova. Imorgon väntar en intensiv dag. 10.00 ska jag bygga upp utställningen för Crooked Concept som kommer visas på Scandic Anglais imorgon 18.00 – 00.00. Sen efter det ska jag jobba i butiken fram till 18 då allt börjar. Mingla är inte min grej, så kommer gå dit och förmodligen bara försvinna där ifrån illakvickt. Men det blir en rolig erfarenhet.

Och sen är det fredag och en härlig helg framför. Men nu sömn. Morsning!

3

4 Comments

  • förstår inte hur jag har kunnat missa din blogg när jag följt dig på instagram så länge! så dåligt gjort av mig, hehe. för vet du vad? din blogg går direkt in som en av mina absoluta favoriter! tack för en kanonfin blogg, och trevlig helg!

  • Fantastiska vårljus! Och ja, det är definitivt dags att plantera om och börja ge näring nu eller inom den närmsta tiden 🙂 Jag slänger avundsjuka blickar på alla dina vackra växter, speciellt tomentosumen. Min överlevde långt in i januari men sen bara tvärdog den 🙁

    • Eller hur! Allt blir bättre när ljuset kommer, så viktigt! Ändå är det inte ens sommartid än o det är ju ljus vid åtta och vid fem. Så allt det bästa är framför oss nu!! 🙂 Har börjat nu jag, planterat om en dr Westerlund o en fiolfikus.. Vad tråkigt! Har inga bra tips, har mest bara tur… Inga super-gröna-fingarar utan det mesta funkar bara… Köpt två fikonträd, båda har överlevt konstigt nog… Men du får köpa en ny och testa, kanske ta några sticklingar så du har ett par stycken 🙂 Fin kväll pårej!

Kommentera

Protected by WP Anti Spam