Fika på Dalarö Bageri

_MG_0007-18

 

Dalarö bageri är en favorit hos mig. Hela Dalarö är en stor favorit. Har varit där ute ett flertal gånger och det är alltid lika mysigt. Hur som helst. Det här bageriet ligger närmast hamnen ifrån parkeringen. Hit kan man gå och äta god lunch men också ta en gofika, sitta både ute och inne.

 

_MG_0010-19

 

För mig fick det bli en kall Saltå Kvarn apelsinjuice med nybakad fralla.

 

_MG_0011-18

 

Och en kardemummabulle som var himla god. Sällan kardemummabullar inte är goda… Det kan liksom aldrig gå fel om man beställer en sån vid ett fikatillfälle.

 

_MG_0013-19

 

På hösten/vintern eller en regning dag kan man sitta inne, men den dagen jag var där sken solen så vi satt ute på deras terras. Gillar valet av inredning och färger, precis i min stil.

 

_MG_0015-20

 

Har aldrig varit i Paris men fick en känsla att det skulle kunna se ut lite så här, bord nära vägen med mopeder och bilar susande förbi då och då. Hur som helst, himla fint här!

 

_MG_0024-18

 

Efter en god fika fortsatte vi promenera ner mot hamnen, vi vek ner längs kyrkan och kom ner till vattnet. Där satt vi oss på en brygga och njöt av solen och tittade på båtarna en kortis.

 

_MG_0031-14

 

Sen gick vi vidare till hamnen och köpte tre kulor glass.

 

_MG_0036-15

 

När glassen ätits upp och vi solat lite till, gick vi vidare bort förbi hamnen och mot bryggor och en massa fina hus.

 

_MG_0043-10

 

Jag slutade fota vid det här huset som ligger på ett berg med fin fin utsikt. Dalarö är en plats som jag bara inte får nog av. Hit ska man åka om man vill strosa omkring, njuta av hav och båtar, fika och äta gott och avsluta med en god glass intill vattnet.

0

Kommentera

Protected by WP Anti Spam