Fler bilder från dagar i Palma

Hej! Nu är jag hemma i Sverige igen och det känns väldigt skönt. Är inte så förtjust i att flyga alls, tror alltid det värsta, så alltid enorm lättnad när vi landar! Då är jag glad att det dröjer ett bra tag till nästa gång.

Tillbaka till butiken idag, så kul att se butiken med nya ögon. Har ju nästan glömt bort hur det såg ut haha, men så skönt att vara tillbaka. Vi har det så fint i butiken. Är väldigt nöjd om man får säga det om något man gjort själv – men det tycker jag att jag får så 😉

Nu till näst sista inlägget från Mallorca. Har ett till som väntar. Ska också visa allt jag köpte i Mallorca!

Här har vi lille mig, fångad på kameran. Händer inte ofta att jag är med på bild men denna fanns på minneskortet så varför inte visa den. Keps och stor skjorta har varit räddningen i solen under resan. Kepsen skyddar huvudet och lite ansiktet. Och skjortan har jag tagit på mig när jag varit i solen lite för länge. Gäller ju att skydda sig och kläder är bästa skyddet faktiskt.

Vid hållplatsen som vi hoppade av bussen på, låg denna kanal med massa palmer intill.

På väg mot katedralen gick vi upp för några trappor som gav oss den här utsikten.

Sen knatade vi vidare in ibland gränderna med målet mot Katedralen som sagt.

Vet inte hur många bilder på gator jag har på minneskortet. Så fort man gick några meter fanns en ny gata med nya blommor, nya färger på fasaderna eller fina färger på fönsterdörrarna.

Framme vid målet. Katedralen. Så mäktig. Väldigt svår att fånga på bild då den var enorm. Men googla så ser du den på håll. Så mäktig. Fattar inte hur dom på den tiden, lyckades göra allt detta?! Idag har vi all teknik och massa maskiner, hur fick dom till detta med verktyg? Och hur monterades allt utan kranar o allt vad vi använder idag…? Går att grubbla på länge det där.

Aja. Vi kom inte fram till något vettigt svar, utan gick vidare in bland gatorna.

Fina balkonger fanns det gott om här.

Det här torget är en av mina favoriter. Här var det så fint! Ligger vid hamnen.

Den här rosa fina tonen som återkommer på husen genom hela Mallorca.

En galet fin balkong om du frågar mig.

Fick lite Paris vibbar av vissa kvarter och hus…

Den här allén var fin, visst?

Har sagt det tidigare, men Palma var verkligen hur fint som helst, överallt.

En av kvällarna åt vi här. Namnet kan låta lite klyschigt men här åt jag resans godaste pizza. Pizza Italia med parmesan, god salt skinka, ruccola, magisk tomatsås och massa mozzarella. Så galet god! Så beställ den om du är i Palma.

En annan dag, åkte jag och brorsan in till stan själva för att gå i butiker och titta.

Besökte Mimbreria Vidal. Ett familjeägt företag som tillverkat stråväskor i decennier. Ett måste om du besöker Palma.

Överallt hängde saker jag ville ha. Var väldigt nära att överväga att köpa fler bagage. Ville ha tidningsställ, picknick korg, stråhatt och såklart en väska.

Fick resonera lite och köpte till slut en stråväska. Det andra får jag ta nästa gång.

Sen gick vi vidare till Rialto Living som var en blandning av Svenskt Tenn och NK. Ett helt otroligt litet varuhus med egen textilavdelning, ett rum med massa mattor, och flera andra rum inredda som en stor våning.

Allt var inte i min stil och jag har inte alls dom här kvadratmetrarna, men ändå så fint!

Fanns till och med en stor terass där det såldes utemöbler.

På samma terass kunde man ställa sig och spana åt tre håll in på tre olika gator. Ställde av mig min nyköpta väska och tog in gatorna lite.

Gröna växter överallt som sagt…

Kan man inte sitta på balkongen kan man ju lika gärna fylla den med massa växter, blir trevligt för alla ju 🙂

Sen gick vi ner två trappor till entréplan där fiket låg.

Slog oss ner för en kopp kaffe.

Har inte haft så bra erfarenhet av kaffet här i Spanien men denna kopp var väldigt god så blev lycklig av det.

Så bra koncept att kunna fika, inspireras och handa under ett o samma tak.

Sen gick vi vidare till Bazaar som var en väldigt fin liten inredningsbutik. Påminner lite om Tambur fast hade inte på samma sätt miljöer som vi har, men väldigt fina varumärken innanför dom här väggarna.

Älskar allt som Astier de Villatte gör. Blev stormförtjust i det rödblåa faten. Men priset är lite för lyxigt just nu, ska spara lite först.

Vi hade mycket samma märken och kände att stilen Bazaar har och den Tambur har harmoniserar väldigt mycket med varandra.

Tyvärr var personalen just denna dag, så galet otrevlig. Suckade och ruskade åt mig… Som tur var skev jag till chefen som förhoppningsvis har tagit ett allvarligt prat med den anställde. Jag som själv har butik är väldigt vaksam på hur folk bemöter mig och har man en liten butik gäller det att bemöta folk på bästa sätt. För små butiker brukar kunna kräva lite mod att gå in i, om man dessutom bli bemött dåligt kommer man ganska snabbt gå ut och då går det ju inte att driva butiken vidare, om ingen köper.

Men jag ville verkligen ha dom här sakerna så jag köpte trots dåligt bemötande. Ska visa mer utförligt vad jag köpte.

Efter Bazaar gick vi till en glasblåsare som hade hur mycket fint som helst.

Köpte två fina handblåsta glas som jag måste visa bild på!

Efter det glasköpet gick vi och satte oss på en stenmur, åt varsin glass och tittade på folk en stund.
Så nöjd med min dag Palma och väldigt nöjd med vad jag köpt. Tre finfina franska saker från Bazaar och två saker som görs här på Mallorca.

Ska fota allt jag fick med mig från ön och visa imorgon. Nu ska jag sova. Imorgon ska jag besöka Hay och välja vad vi ska sälja på Tambur.

8

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam