Fönstret är färdigmålat

Äntligen är fönstret målat på båda sidor och nu fattas bara några lister runt omkring och glas. Målade fönstret i Vetegrå från Byggfabriken, en linoljefärg – min första gång med linoljefärg. Trodde det skulle vara helt galet svårt, med långa torktider, speciella penslar etc… Men med rätt pensel var den här färgen nog den lättaste jag någonsin målat med.

Att det tar två dagar för en strykning att torka är också bara en fördel – för då kan man under tiden man målar se ifall det rinner eller ifall man missat måla nånstans, då är det bara pensla igen utan att det blir fula märken. Dessutom doftar färgen rent o gott!

Har väntat på det här fönstret så länge och fantiserat om hur det ska bli och nu sitter det där helt plötsligt. Och det blev precis som jag tänkte det, till och med lite bättre faktiskt haha. Nu ska jag bara måla om sovrummet i en varmare grå… Sätta taklister och foder runt sovrumsdörren, sen är det klart här.

Den vetegrå färgen blir väldigt fint mot mina gula/bruna/beiga sängkläder. Också fint till alla blommorna… Blir bra det här!

Många som undrat när den här lampan kommer in i butiken och det är väldigt snart. Den är munblåsta och görs i Damaskus. Har väntat superlänge på beställningen jag gjorde, så dom borde dyka upp innan årets slut iallafall, hoppas jag!

Dom här glasburkarna köpte jag efter att ha sett Atelier Septembers inläggningar på stories. Men sedan dess har dom blivit stående och nu börjar det bli dags att ta tag i det projektet – tror det kommer bli jättefint med en burk som är gul, kanske citroner eller aprikoser, en grön och en med rotfrukter. Visar när jag åstadkommit nått!

När vi ändå är i köket, kolla den här skålen som jag köpte på Gotland i somras (!!). Hur fin?! Är lite samma färg på denna som köksluckorna. Den här får jag snart börja använda till mina sallader jag ska göra här i köket.

Nej, nu ska jag lägga huvudet på kudden och sova.

Imorgon 9.15 ska jag göra ett EKG på hjärtat, vi kunde inte göra det förra veckan då jag bokade tid hos läkaren efter några veckor av tryck och obehag i bröstet – så jag bokade in mig på en tid denna vecka istället.

Efter det tänkte jag sätta mig på ett fik och äta frukost, fixa med ett inlägg, och fixa med saker jag inte hunnit med vid datorn den sista tiden. Så skönt att ha tid att ringa samtal som måste ringas, googla lister och renoveringsfix etc. Så det ska jag göra! Hörs då!

Ps. Ska fixa den oerhört störande varningstexten som står ovanför varje inlägg. Det står också på att-göra-listan imorgon.

18

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam