Förra helgen – Tyresö & Djurgården ?

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Hej!!! Dagarna har bara rullat på och jag har gått in i julbubblan. Nu är jag där. Ni vet, man stretar emot ett tag, ser att andra börjar, men man känner sig inte riktigt färdig med hösten än. Men så sakta smyger den sig på en, julkänslan och vips är man fångad. Och i veckan blev jag det.

Så blev tyst här. Men nu ska jag ta ikapp. Förra helgen var vi på ett höstligt Tyresö Slott! Vi tittar!

Ståtliga slottet möter en från parkeringen!

Mitt goa sällskap varje helg ?

Trädgården är helt otroligt! Och längst ner i ett hörn av trädgården finns ett hus som väldigt mycket påminner om ett English Cottage ?

Slottets utsikt åt ena hållet. Storartat! Vissa hemma i min by Njurunda burkar ibland säga typ ”det finns väll ingen skog i Stockholm” haha. Tänker alltid på det när vi är och upptäcker dom mest otroliga platserna full av natur, liv och historia, på våra helgutflykter.

Slottsentrén! Här skulle det vara fint med två granar i jul, undra om dom har så?

Här i ett av valven var caféet. Väldigt mysigt! ?☁️

Vi köpte en cheesecake och en morotskaka för att dela.

Slog oss ner vid det här bordet med utsikt mot en väldigt höstig del av trädgården ?

Lager på lager, stickat och smaskigt kaffe, det är höst o vintermys ute det för mig ?

Vi alla tre älskar detta! Njut njut njut!

Sen blev det till o upptäcka!

Otroligt fint!!

Vi gick ner till vattnet och över bron till nästa café, bryggan och klipporna.

Vi fikade inte här utan det var bryggorna vi skulle till. Sist vi var här var det ju högsommar och vi badade och hade det hur härligt som helst. Nu var det raka motsatsen, men vi hade det härligt på annat vis ☺️

Så fina vyer! Vi badar där på klipporna i augusti ?

Ingen natur var det ja… ?

Gull ❤️

Sen gick vi en sväng i trädgården på väg mot bilen. Slottet från baksidan.

Gick förbi English Cottage – man undrar ju vem som bodde här nere när det bodde folk på slottet? Eller vad hade man detta till? Fint är det iallafall.

Sen gick vi mot bilen och åkte hem. Det var den lördagen i bildform.

Sen blev det söndag och vi tog bilen ut på Djurgården och Hundudden. För här skulle vi grilla korv och bara göra nått ute en stund. Fin utsikt över inloppet och Fjäderholmarna.

Korvgrillning i gång! Va man kommer långt med en engångsgrill o lite korv. Det funkar för alla som lunch och det är enkelt o gott!

Såg att stormköket blev årets julklapp och så lusigt, för vi bestämde just här den söndagen, att vi skulle köpa ett stormkök, för att nu under coronatider kunna laga mat ute på massa härliga platser. Så lättsamt o det går ju o koka kaffe och laga allt möjligt gott ju. Så så får det bli!

Mmm!!!

Efter korvlunch tog vi en liten promenad också.

Det här huset som ligger alldeles intill kanalen är så fint ?

Vi vek in på min favoritdel på Djurgården. Här är så lummigt, pittoreskt och fint! Plus att man slipper möta en massa folk. Fint när det fortfarande är grönt kvar och i kontrast till alla löven o dom kala grenarna ?

Målet var hit, till tsunami minnesmärket o vallarna, där vi brukar leka kurragömma och annat skoj. Så det gjorde vi, sen åkte vi hem och åt söndagstacos och bara myste på med ljus, avslutade TopDog och sen va helgen slut.

Nu väntar en ny helg. Den kommer bestå av kanske ett sista besök på Skansen imorgon, innan dom stänger på obestämd tid. Och sen ska jag och Reidar baka smarriga pepparkakor och sen får vi se om vi tar in julgranarna på söndag eller om det blir på måndag.

Tack för alla inputs på när ni läser osv. Ska läsa och se vilken tid flest är inne, och så ska jag se till så att det finns nått nytt o läsa tills dess. Fin helg pårej ?

57

1 Kommentar

  • Hej!
    Jag har en fråga! Såg bilder på din fina julgran från förra året och tyckte dina röd-vit-randiga julkulor var så fina! Ska ha livets första julgran i år och letar därför julpynt. Undrar därför vart du fick tag på de fina kulorna?

    Skymtade dessutom något som såg ut som en mycket fin pyjamas i förra inlägget – får man lov att fråga vart den är ifrån?

    Tack på förhand!!!! 🙂

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam