Advent & årets adventsljusstake

Nu är första ljuset tänt och julen är verkligen här! Jag var inte det minsta peppad på julen i början av november, men det är som om allt har kommit på en o samma gång, för nu är jag helt uppåt öronen peppad istället.

Vill ha massa snö nu, snälla!! Och så vill jag gå på julmarknader, se julvisning på Hallwylska palatset, promenera runt djurgården i knarrande snö, slå in paket, bara lyssna på julmusik, äta lussebullar o pepparkakor mest hela tiden, längtar efter att få baka kolor, och köpa polkagrisar o annat gott till gottebordet, hittade ett struvjärn på loppis som jag så klart vill testa och ja, sen kan jag inte få nog av allt pynt, granarna överallt, julskyltningarna, mörkret på eftermiddagen hör o häpna – men kan ändå tycka att det hör julen till, plus att man ser mycket bättre in i skyltfönster vilket gör att jag ser saker som aldrig sett tidigare. Älskar det! Så ja det här är lite vad jag ser framemot att frossa i, också mycket av detta som jag gör nu på dagarna haha.

Är du lika peppad som jag? Har du tagit in julgranen än? För det har jag kan jag säga!

Imorse då – jo då var det min första frukost i köket faktiskt. Första frukosten som jag gör rubbet i mitt alldeles egna franska lilla kök, som har alla funktioner nu. Det är mest småsaker som fattas men i det stora hela är köket klart och det blev som jag ville ha det. Mysigt, praktiskt, rustikt, franskt och lite som en karamellpåse mer flera olika färger!

Till frukost blev det vanliga – en skål med fil, granola och topping av äpple, blåbär, hallon & kiwi. Sportknäcke med gurka o tomat, grapejuice, färskpressad apelsinjuice, kaffe och croissant!

När kommer blodapelsinen till butik förresten?! Är det inte vid jul? Eller är det i januari först? Längtar!

Årets adventsljusstake ser ut så här. Samma som förra året faktiskt – men då hade vi inte kommit så långt i renoveringen av lägenheten, så den får upprättelse i år! Hållarna som ljusen står i, är stjärnor i järn som jag sålde i butiken förra året – från Broste Copenhagen, men finns ju liknade om man rotar lite i lådorna på loppis.

Sextio centimeter långa kyrkljus från Liljeholmens som jag köpte av ett gammalt par på Skansens julmarknad. Samma par som sålde förra året och jag tror minsann att dom kände igen mig haha. Hoppas dom står där även nästa år.

Jag fick ge 140 kronor för fyra ljus – väldigt bra pris för så galet långa ljus!
Nu ska jag se en film och äta tacos, hoppas du haft en härlig första advent!

32

2 Comments

 • Vilk är dina favoritloppisar/second hands i Stockholm?

  • Mina favorit och dom jag besöker när jag gör min runda är
   Återvinnarna – Skanstull
   Myrorna – Götgatan
   Emmaus – Götgatan
   Stadsmissonen – Hornsgatan
   Myrorna – Hornsgatan
   Sen gillar jag Stadsmissonen vid Odenplan och Myrorna i Skärholmen! 🙂

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam