Förvandlingen av huset! 🍂🏡

KOMMENTERA GÄRNA đŸ„°

Hej!!

Hemma vid köksbordet i Stockholm efter tvĂ„ veckor uppe i norr med mitt projekt ”English Cottage” det vill sĂ€ga, min förvandling av huset till att bli mer mysigt, ombonat, fĂ€rgrikt hem som pĂ„minner om lĂ€genheten i stan, men ocksĂ„ ett mysigt English Cottage.

I tvĂ„ veckor har jag jobbat frĂ„n 12 till 02 varje dag i total eufori av att fĂ„ ösa pĂ„, skapa och förverkliga mina mĂ„lbilder jag jobbat fram i huvudet under fyra veckors tid, innan jag Ă„kte till huset. Förvandlingen och processen dit, var tĂ€nkt att dokumenteras, men det kommer mest att bli före och efterbilder – för nĂ€r jag vĂ€l satte igĂ„ng, dĂ„ gick det inte att ta fram en kamera och tĂ€nka blogginlĂ€gg, dĂ„ var det bara att köra!

Höll pĂ„ Ă€nda in pĂ„ minuterna innan tĂ„get till Stockholm skulle gĂ„, sĂ„ har heller inte hunnit fota huset i sin helhet, men hĂ€r kommer bilder frĂ„n en hĂ€rlig morgonstund med det ”nya” köket och en liten hint om hur vardagsrummet blev.

Köket! HÀr har jag mÄlat luckor, hyllor och trÀdetaljerna pÄ spiskÄpan i en av min favoritfÀrg, nÀmligen NSC-koden S2005-Y. Den Àr grön, beige och grÄ pÄ samma gÄng.

Köket har Àven fÄtt en vit golvsockel för att fÄ kontrast mot den nya luckfÀrgen!

Tidigare var luckorna vita, sÄ Àven hyllorna, och eftersom allt annat Àr vitt blir det en kontrast nÀr man mÄlar hyllor eller andra trÀdetaljer i en annan fÀrg, som jag verkligen tycker om!

Sen har jag kommit med sÀkert fem fulla Ikeakassar med loppisfyndade saker till huset. Allt frÄn tavlor, ljuskoppar, kannor, porslin, vaser. JA allt man kan tÀnkas behöva!

Fönstret har fÄtt nya gardiner, ny lampa och gjorts mer mysigt. Tanken Àr att jag/vi kan sitta hÀr och Àta frukost, för hÀr har vi en vy över berget i kvarteret och en vy över vÄr gata och delar av trÀdgÄrden.

Stolarna har fĂ„tt bli samma röda som min kökssoffa hemma i stan. Den heter Rooster Creast och kommer frĂ„n Alcro. I bakgrunden syns det vi kallar för ”vita rummet” – det var det första rummet i huset som blev vitt, efter Ă„r av tapeter i mörka fĂ€rger.

Det blev verkligen ett annat kök nÀr luckorna fick den hÀr fÀrgen. Allt vitt kÀndes mer krispigt Àn tidigare. MÄlade en ram i samma röda som stolarna och har suttit upp en fint mönstrad gardin.

Mönstret ser ut sÄ hÀr och jag har en bit kvar av samma tyg, som ska fÄ bli kuddar till soffan i stan. Tror det kan bli hur fint som helst. Har sparat pÄ det hÀr tyget sÄ lÀnge. Ett riktigt loppis-fynd!

Hyllan mellan fönstren har fĂ„tt en kompis! Den satt dĂ€r för mĂ„nga Ă„r sedan, men togs ner för att göra allt luftigare – men med tiden lĂ€r man sig att det inte var hyllan i sĂ€g som skapade ett rörigt intryck, det var att den var i samma fĂ€rg som vĂ€ggen och att allt bara blev platt, oavsett vad som stĂ€lldes pĂ„ den.

PĂ„ loppis hĂ€r i Sundsvall hittade jag fyra av den hĂ€r kaffekoppen! Perfekt bĂ„de till kaffe o te – har druckit ur den varje morgon hĂ€r, kombinationen av att den bĂ„de Ă€r lite tjock och klumpig och smal pĂ„ rĂ€tt stĂ€llen, gör den extra god att dricka ur.

HÀr har jag tagit bort en jÀttestor skÀrbrÀda som lÄg till vÀnster, och ersatt med en mindre, för att fÄ mer yta att stÀlla skÄlar och sÄnt. Dessutom bÀttre med skÀrbrÀdan nÀrmare porslinsvasken.

En blÄ kanna frÄn Malmö! Visste att den skulle fÄ bo nÄnstans i huset nÀr jag sÄg den.

Älskar nĂ€r en tanke i huvudet, visar sig va sĂ„ bra, nĂ€r den vĂ€l Ă€r genomförd. KĂ€nns som köket blev klart pĂ„ riktigt, med ett sĂ„ hĂ€r ”enkelt” piff som fĂ€rg och golvsockel…

Har haft sĂ„ mĂ„nga mysiga morgonstunder hĂ€r nu i tvĂ„ veckor… LĂ€ngtar redan tills jag ska tillbaka till huset vecka 44 för ett litet mysigt höstlov.

Bredvid braskaminen i vardagsrummet har fyra hyllor mÄlade i samma fÀrg som köket, fÄtt komma upp. Rundade hörn pÄ hyllor förÀndrar verkligen hela kÀnslan.

HÀr har jag samma upplÀgg som i stan, med mysig lampa, plats för frukt o gotta, kortlek, böcker, fina saker att titta pÄ, blommor och ljuskoppar. Ett hörn som knappt tar nÄgon plats, men som ger sÄ mycket för kÀnslan i rummet.

Braskaminen har jag alltid Àlskat i huset. Men den Àr vit, och vÀggarna Àr vita. Och utan hyllor pÄ sidan och hyllor i glasfönstret till vÀnster, var det mest kalt och inte sÄ mysigt som det kunde bli.

Men nu har jag maxat hÀr med detaljer. Symmetri skapar lugn nÀr man har mycket detaljer. Symmetri Àr nyckeln till att ett hem inte ska upplevas som stökigt, nÀr man stoppar in massa saker pÄ liten yta.

Brasan ska ocksÄ mÄlas i en beige, nÀr jag kommer dit nÀsta gÄng.

Frukosten Äts hÀr framför brasan varje morgon, i vÄra nyköpta fÄtöljer. 1940-tal och i ett vackert randigt tyg. Hittade pÄ Marketplace och jag och brorsan köpte dom hÀr i Stockholm, innan vi Äkte upp till huset.

Bordet hittade jag pÄ en loppis, dÀr jag Àven hittade tre andra smÄbord och fick ett pangpris, för att jag slog till pÄ sÄ mycket!

Om man blickar över fĂ„töljerna ser man matdelen. HĂ€r har vi ett skĂ„p frĂ„n 1820-talet, som vi rĂ€ddade frĂ„n att bli mĂ„lat i Shabby Chic-stil av en loppisförsĂ€ljare – hur kan man ens tĂ€nka tanken att mĂ„la detta?

Den andra dörren till det hÀr fina skÄpet, stÄr ute i vÄr glasveranda som fin fond till ett stilleben dÀr. Plus att jag gillar att man ser halva av vad skÄpet innehar.

Till det hÀr hörnet har vi tidigare inte haft nÄtt syfte att gÄ, men nu gjorde jag det till ett mysigt hörn, med en ny lampa, Marshall högtalaren som spelar morgonmusiken, fick ta plats dÀr ocksÄ, och sÄ ljuskoppar in i som lyser upp mÄlningen dÀr det stÄr 1820. Plus att vi har en massa annat bra hÀr nu, sÄsom servetter, salt o peppar, tÀndstickor och nÄgra serveringsfat som Àr bra att ha nÀra grillen som Àr ute till vÀnster.

Ett hem ska vara bÄde mysigt och vÀldigt funktionellet. Hörn som inte har nÄgon funktion som gör att vi gÄr dit, blir lÀtt trötta hörn som drar ner övriga kÀnslan i ett hem tycker jag.

I filen en morgon, björnbÀr, blÄbÀr, vindruvor och grapefruktkÀrnor.

Vardagsrummet Àr uppdelat i tre delar, matrum, brasan och tv-rum. HÀr tog jag ner alla tavlor för att börja om med tavelvÀggen. Vi gjorde nya bordsskivor till tvÄ sidobord, som fick ny fÀrg pÄ sig och stÀlldes i varsitt hörn.

TvĂ„ loppisfyndade lampor frĂ„n Malmö, fick nya skĂ€rmar frĂ„n Åhlens i grönbladigt mönster (svĂ„rt o hitta symmetri i skĂ€rmar pĂ„ loppis tyvĂ€rr..).

MÄlade en bricka röd o pigg och dekorerade med diverse saker.

Har aldrig gjort detta tidigare, men nu mÄlade jag av varenda ram som skulle upp pÄ vÀggen och sÄ nÄlade jag sedan upp för att testa mig fram.

Tyckte att det funkade bra hÀr, eftersom det Àr en enorm vÀgg som ska fyllas och svÄrt att riktigt veta vart man ska sÀtta första spiken.

SÄ hÀr blev halva vÀggen efter nÄgra smÄjusteringar. Men hÀr ska sex stycken ramar fÄ nya motiv och tvÄ av ramarna ska fÄ ny fÀrg, sÄ Àn Àr jag inte i mÄl hÀr, men snart!

Flera ramar var svarta tidigare, men har mÄlats om beige/grÄ eller gul, och majoriteten av dom andra ramarna Àr i ljust trÀ och hittade pÄ loppis.

Tror att nyckeln hÀr Àr att just ha ljusa ramar nÀr man har sÄ hÀr mycket tavlor ikring tvn. Jag tycker det finns ett lugn i den hÀr vÀggen, trots att det Àr sÄ mycket samma yta.

HÀr Àr en liten hint frÄn det vita rummet. Men mer hann jag inte fota, sÄ fÄr Äterkomma med resten av huset nÀr jag har bilder.

Men vÀggarna i trappen upp till övervÄningen och övre hallen, har fÄtt bli samma fÀrg som mitt vardagsrum i stan, och det blev verkligen ett lyft!

Nu Ă€r jag tillbaka i stan och det kĂ€nns sĂ„ skönt att det hĂ€r stora projektet Ă€r gjort, att jag kom i mĂ„l med sĂ„ mĂ„nga mĂ„lbilder – sĂ„ nu kĂ€nner jag mig tillfreds pĂ„ nĂ„tt vis. KĂ€nns sĂ„ skönt att det finns dĂ€r nu och att jag kan Ă„ka hem och njuta av allt snart igen.

Nu ska jag njuta av ett oktoberfint Stockholm och min lĂ€genhet. Alltid en nytĂ€ndning att vara borta och komma hem – jag ser saker som Ă€r bra och saker som behöver Ă€ndras och vips sĂ„ sprudlar hela lĂ€genheten av ny energi. Nu ska jag vara hemma i 2,5 veckor och dom veckorna ska jag njuta av Stockholm, mysiga höstmorgnar o kvĂ€llar hemma och vara mer aktiv i Instagram och hĂ€r i bloggen med er! âŁïž

55

12 Kommentarer

 • SĂ„ himla mysigt och vilket jobb du lagt ner. SkĂ„pet Ă€r helt underbart, precis som det Ă€r.

 • SĂ„ vackert! SĂ€rskilt tavelvĂ€ggen kring teven đŸ„°

 • SĂ„ fint inlĂ€gg! Var Ă€r den vackra kudden med det röda mönstret ifrĂ„n?

  • Tack, va glad jag blir!! Den Ă€r frĂ„n loppis, tris, men ut o leta sĂ„ finns dom finaste kuddarna just dĂ€r! :))

 • JĂ€ttefint! đŸ€©đŸ‘đŸ»
  Blev galet lycklig över din fiffiga lösning för hushĂ„llspappersrullen, preciiiis vad jag behöver till landet. Har letat hĂ„llare lĂ€nge men inte hittat nĂ„gon jag tycker om, din lösningen blev det ÄLSK pĂ„ meddetsamma. Tack!

  • Tack!! Haha men va kul o höra!! Ja ibland kan man komma pĂ„ en bĂ€ttre lösning en vad som finns o köpa đŸ„ł

 • Vad hemtrevligt det blir. KĂ€nner att jag vill flytta in. Tack för inspirationen.

LĂ€mna ett svar

Protected by WP Anti Spam