Frukost & första marknaden!

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Morgnarna i vår airbnb lägenhet var nog bland dom bästa jag haft på länge. Vi fick som rutin att vakna strax efter åtta varje dag och sängen var placerad med fönstret rakt framför, så att vakna upp i Paris och sen kunna titta rakt ut över taken, njöt så av det!

Det här var vår vy från sängen. Eftersom det var så varmt i Paris sov vi ju med alla fönstren på vid gavel, så det var bara att insupa den fina vyn från första vakna stund.

Det här var dag två i Paris och jag hade redan bonat in mig. Köpt lite enkel frukost-gotta på näraffären kvällen innan. Tar alltid med två fat och kaffekoppar, för man vet aldrig vad som finns och om det är något jag tycker är viktigt så är det att få dricka kaffet ur en god kopp och äta på en assiett o inte en tallrik.

Vyn från köksbordet var minst lika fin. Här stod jag och bredde mackor och gjorde kaffe, och under tiden fastande blicken på alla taken med skorstenar o fönster.

Han vi hyrde lägenheten av Cyril, hade en del saker som verkligen kändes jag och en del saker som verkligen inte kändes jag haha. Men frukostbordet var ju väldigt jag – så här dukade vi upp frukost framför fönstret, varje morgon.

Vid 11-tiden var vi ute för det mesta om dagarna, men då var vi också ute sen hela dagen och kom hem vid 22-tiden… Här är vi på väg till min första franska marknad. Hur kan ett o samma land älska baguetter, croissanter och marknad? Jag måste ju vara fransk i något led i släkten…. Måste rota i det.

Iallafall så kom vi fram till torget och det var bara att hugga in direkt. Här fanns allt möjligt.

Det var en kombinerad matmarknad o loppis, eller brocante som det heter i Paris.

Jag var så taggad här minns jag. Andra dagen i Paris, min första franska marknad, så taggad att hitta något att få ta hem till Sverige. Och jag hittade några riktigt fina saker.

Efter marknaden blev vi vrålhungriga och strosade igenom Paris fina gator.

Tills vi kom hit till Bistrot, där vi slog oss ner vid ett av gatuborden.

Alltid när jag är vrålhungrig och kommer till en restaurang, brukar det resultera i att jag beställer en hamburgare. Sällan jag blir missnöjd med pommes och en burgare. Kanske inte det man ska äta när man är i Frankrike, men det var så sjukt gott och med några fynd i kassarna och magen mättad av gotta, var jag en av dom lyckligaste på gatorna den dagen, kan jag lova!

Efter lunch strosade vi vidare ibland alla Parisgator. Vi snittade runt 20000 steg varje dag, så vi strosade en hel del haha.

Vi gick hit, till Terres. Här beställde vi varsin cappuccino och blev riktigt överraskade.

Baristan som jobbade för dagen, hade vunnit pris som 2019 års barista i Frankrike. Inte varje dag man blir serverade en sån cappuccino. Och den var helt galet god! Älskar när man går till ställen som kan kaffe.

En liten tjuvkik på vad jag fick med mig från marknaden. En mjölkkanna för en tjuga och två målningar.

Här satt vi och sippade kaffe, tog in omgivningen och skrev några rader.

Sen gick vi vidare längs Marais-gator och på många Mad Vintage butiker för att kolla secondhand-kläder. Jag hittade en helt ny garderob i Paris och fick någon uppenbarelse att pistagegrönt är min nya favoritfärg, gärna urtvättad om det kommer till kläder.

Ja men här har vi dagens skörd. Två baguetter till middag, två målningar för 1 euro styck, som även dom går väldigt mycket i grönt. Känns som att jag vill gå in i hösten med mycket dova pastellfärger och mest då vad det verkar, pistagegrönt.

Hittade även en plånbok, en linnebyxa och ett par koboltblåa gamla arbetarbyxor. Kan meddela att jag var väldigt nöjd med mina första markandsköp och under resans gång blev det en hel del fina fynd – så resväskan var fylld till bredden när jag gick på tåget.

30

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam