Gla Midsommar! 🍓🌾☀️

Hej!! Det är fredag och Midsommar. Juni tuffar på – jag hade oturen att bli förkyld så har jag helt missat att njuta av den sista syrenblommen och är lite ledsen för det faktiskt. Så trist att bli sjuk när sommaren väl kommer. Men, man kan ha det värre och jag är någon dag från helt frisk nu, så jag ser ljuset i tunneln.

Nästa fredag åker vi hem till huset i norr för en första sommarvecka där. Kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar! Gör ett inlägg om va jag längtar att göra där.

I tisdags och onsdags kom det regn och för ovanlighetens skull, var det läge att tända ljus för myset skull.

Äter ju oftast mina frukostar på balkongen numer, men så mysigt att kura upp sig här på kökssoffan med bok, frukost, tända ljus och Ella Fitzgerald spelandes i bakgrunden.

Som du ser är det mest för mysets skull, för det är ju inte särskilt mörkt inne så här års, trots gråa moln (o det älskar man ju). Så härligt när regnet kommer och gör luften krispig igen.

Kanske den finaste buketten just nu! Smuliga goa hundkex!

Dagarna har som sagt tuffat på, så den här bilden är äldre än från dom senaste veckorna. Men här kan man se hur lite omflyttning av saker kan skapa ny energi.

Från att ha haft det lite mer nedtonad, adderade jag lite mer rött. Älskar ju rött!

I trädgården hittade jag något som påminde lite om hyacinter. Fint med nått litet blommigt i ett stilleben av finheter tycker jag.

Tycker maj och juni eller iallafall juni har bjudit på mycket sol och värme. Juni brukar ju kunna va en lite osäker sommarmånad, men den har briljerat. Solkatter på väggarna mest hela tiden.

Under veckorna som gått här har jag avslutat Joanne Harris – Underströmmar, läst ut denna, och kan rekommendera Bokhandeln på Riverside, det var riktigt mysig läsning, och Frida Skybäck som är författaren, skriver på ett sätt som gör att det flyter i en hög takt och man vill liksom inte lämna miljöerna och London. Älskar när det sker i en bok. Att man kommer på sig själv att längta tills man får läsa igen. Då är det en bra bok!

På knoppbrädan i badrummet har jag ett gängtavlor och dom är som små fönster. Den där tavlan med hästen i natten, Englands böljande landskap och så en segelbåt vid en sjöbod. Härligt att vila ögonen på.

Speglar och tavlor med djup, är fiffigt sätt att skapa en känsla av att något är större än vad det egentligen är. Plus att det här härligt att inte titta rakt in i en tom väg, utan att försvinna in i en tavla eller se en spegelbild.

Eftersom jag fortfarande är sjuk, så blir min Midsommar inget speciellt. Men jag hoppas att du får en himla fin dag med kransar, jordgubbar o glass, bad och mys med nära o kära. Eller så sitter du ensam som mig och det kan ju va himla mysigt det också!

55

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam