Gotlandslängt!

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Måndag och på torsdag eftermiddag hoppar jag på båten till ön. Kan knappt tro att det faktiskt sker. Tidigare i våras var jag lite ledsen över att det kanske inte blev någon sommar på ön, men som tur va blev det så och ingen är gladare än jag.

Ska dock erkänna att det är med en liten fasa jag kliver på båten. Hoppas verkligen att alla som är ombord verkligen tar sitt ansvar och är frisk. Och hoppas att båten vidtagit åtgärder som gör överresan trygg! När vi slagit i hamn i Visby kommer jag pusta ut och bara ta njuta av allt ön har o ge mig!!

Vi (jag o brorsan) ska sova i bilen på massa härliga platser och varva med nätter på Bed and Breakfast och hotell. Ser framemot att vakna på magisk platser.

Cykla förbi kossorna på väg till Rute bageriet.

Har längtat så efter att få stiga in här och ta det svåra beslutet om jag ska ha en morotskaka eller kardemummabulle idag…

Oftast landar det i en morotskaka för det är det absolut godaste jag vet!

Det är delade meningar om vilket bageri som är det bästa på ön. Många tycker att Stockholmarna kommer och tar över ön och varför vill man ha samma utbud här som i Stockholm osv…

Men i min värld finns inga tvivel om vilket bageri som är det bästa och det är Rute Stenugnsbageri. Oavsett om morotskakan kostar 67kr o en kaffe 39kr är det helt klart det godaste o mest värda fikat i mina ögon.

Kaffet smakar sagolikt!!! Och med en o annan tår är ju 39kr inte så farligt.

Sen är emaljmuggarna så goa att dricka ur! Och sen älskar jag hela atmosfären här på bageriet. Vi brukar sitta här i timmar och se folk komma och gå. Älskar att det finns en plats mitt i ingenstans här på norra, där man kan sitta som i stan och fika, mysa och har det gött, och samtidigt beskåda folk. Älskar det!

Har aldrig testat pizzakvällarna här inne i växthuset, men av vad jag sett så ser det mycket lovande ut! Kanske blir det i år vi gör det för första gången…

Ibland sitter vi så länge att det blir att vi måste slå till på nått mer att dela på. Tror jag smakat allt och om du vill ha ett tips, så är det att satsa på kardemummabullarna eller morotskakan.

Det var det. Nu längtar jag tills jag får sippa första koppen kaffe här på Rute och det blir nämligen på fredag skulle jag tro, vi får se! Längtar!

43

2 Kommentarer

  • Åh ska också till ön i sommar, har du något tips på Bed & Breakfast? 🍃

    • Japp! Så pepp! Har aldrig bott på några så kan inte rekommendera med erfarenhet, men ska sova på Almedalens Bed And Breakfast och så ser ju Fridhems väldigt mysigt ut. Annars är hotel Kalk och Breda Blick två tips! ☺️

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam