Grönare blad för varje dag

Tisdag och solen lyser med sin frånvaro här i Stockholm.

Förra veckan var solig och hade vår i luften, men just den här veckan när jag jobbar hemma och behöver ljuset så väldigt mycket, är det grått o regn i luften. Typiskt! Men här på bloggen lyser ju alltid solen 🙂

Min rumslind, den stora växten, har verkligen kämpat sig igenom december och mörkret.
Nu äntligen börjar jag se att den får nya små gröna blad för varje dag som går.

I fönstret står ett gäng böcker som jag köpte i Paris – älskar deras sätt att trycka böcker på, önskar lite att vi kunde ta efter i Sverige, ser så romantiskt ut på nått vis, med det cremevita och röda.

När jag var hemma i julas, åkte vi förbi den lokala blomsterhandeln och kollade på blommor till min bror. Jag envisades med att jag ville ha pelargoner och frågade om det fanns några att sälja.

Hon i kassan var tveksam och sa att dom står på vintervila… Visade mig dom iallafall och jag frågade om jag fick köpa, och det fick jag.

Köpte två gröna fina Dr Westerlund som är exakt så gängliga och vackra som jag vill ha en Westerlund. Dom är som finast när bladen är små tycker jag.

Underbart o se hur den nu står och tar åt sig solljuset. Väckte den nog från sin vintervila, men jag är lite skeptisk till om pelargoner verkligen behöver den där vilan? Alla mina blommor står i fönstren året om, och är lika fina år efter år så jag vet inte.

Nu ska den snart få ny jord, då kommer den må ännu bättre!

Så med den här illusionen att hela lägenheten badar i ljus, ska jag omfamna den här tisdagen och göra det bästa av den. Värre saker än tråkväder finns ju så att säga.

Tänkte ägna mig åt detta:

Skriva klart det där inlägget jag pratade om häromdagen.
Skicka några mail till personen som väntar.
Bokföra kvitton.
Kolla veckans checklista.
Ringa några samtal jag samlat på hög.
Och nog gå ut en stund.

Önskar dig en härlig tisdag! 😘

31

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam