Hej februari!

I skrivande stund tittar solen fram genom molnen och gör att alla gröna blad i vardagsrumsfönstret, lyser och väggarna badar i solkatter.

Tänk att ljuset kommer tillbaka så fort – solen går ju ner efter 16-tiden redan nu och det är bara början på februari. Den här tiden, januari och februari börjar bli mer o mer en favorittid för mig.

I torsdags fyllde jag min gamla frukostbricka till bredden med goda grejer.

Blodapelsin, sportknäcke med tomat, persilja och kryddig prästost.
Kaffe, blodapelsinjuice, vanlig apelsinjuice och min nya loppisfynade italienska skål proppad med fil + granola + mango + kiwi + jordgubbar + blåbär.

Äter för det mesta mina frukostar uppdukade vid köksbordet, men det är ju himla härligt o krypa tillbaka i sängen bland täcken o kuddar också…

Läser till frukost nu, älskar att jag fått in den rutinen.

Just nu läser jag den här boken om Clementine Churchill som hade en stor del i sin mans roll som politiker. Väldigt intressant och precis en sån typ av bok jag älskar att läsa.

Ljuset i sovrummet är bland det härligaste i hela lägenheten.

& eftersom sovrummet bara är måtten av en 120s säng, så sitter jag högt och nära fönstret och kan både se ner på gatan, ovanför hustaket på andra sidan och bort längs en annan gata, medan jag äter frukosten.

Att vi fått tillbaka ljuset hör ju att jag frossar i gröna växter just nu.

I sovrummet har en grön klöver fått flytta in – en favorit efter min största favorit, som också har fått flytta in i sovrummet, nämligen den gröna i hörnet, Adiantum Raddianum som jag skrev om häromdagen.

Det är nått med växter i ormbunkssläktet som tilltalar. Dom är inte lika strikta i sin form som många andra växter, utan mer spretiga och vilda, påminner mycket om perenner i rabatterna på sommaren…

Nu hurrni, ska jag inte skriva mer utan byta om och sen ta hela familjen utom min bror Simon som inte är här och hälsar på, med på vår sedvanliga söndagspromenad på Djurgården och det i strålande sol. Kan inte tänka mig nått härligare årets första februarisöndag!

Önskar dig en solig o härlig söndag vart du än befinner dig ☺️

42

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam