Helgen i helhet – Söndag & Måndag!

Torsdagkväll och snart fredag och helgen står för dörren. Varför inte ta o titta på hur min förra helg såg ut! Nämligen söndag och måndag, eftersom jag jobbade lördagen.

På söndagen tog jag, syrran o Reidar den vanliga Djurgårdsrundan som vi ofta börjar med att promenera längs med strandvägen och alla båtarna. Vyn är är en av Stockholms finaste, båtar överallt!

Vi gick i vår takt som alltid, det får liksom ta sin tid – det är det bästa med helg, ingen stress. En promenad kan ta hela dagen… Vi stannade upp på slutet här på Rosendal som öppnat för säsongen denna helg.

Vi hoppade o sitta inne i växthuset och det enorma sorlet som var där. Och slog istället ner på filt, på bänken utanför. Solen lyste rakt på oss där vi satt o mumsade i oss varsin morotskaka. Bättre söndag kan man inte tänka sig. Så najs!

Efter det tog vi spårvagnen hemåt och sen var det kväll o allt som hör den till.

Måndag och min typ av söndag då jag jobbar helg. Fullkomligt sparkade igång veckan med världens festfrukost. Kände att det var mycket på tapeten veckan som kom, så kände att det behövdes krämas på här för o bygga upp mig lite psykiskt.

Så slog till på massa blodapelsin.

Hade sett till att det fanns en Köpenhamnare i skafferiet dagen före… Så god till kaffet! O en måndag då man har lite smått ångest inför att veckan är fullspäckad – då måste man ha något smöriga och onyttigt till frukost.

Med all denna energi fick jag flow och började göra rent mina golv med skurborste och såpa. Dom hade blivit lite skitiga efter allt byggdamm, så det behövdes verkligen. Nu är dom som nya!

Efter det slog jag mig ner vid bordet med min veckoplanerare och styrde upp allt som snurrade i min skalle. Viktigt att skriva ner saker, annars glömmer jag så lätt.

Lyssnade på musik som stärkte mig samtidigt som jag listade kul saker med saker som måste göras, så som ringa bank, internetfix varvat med mässbesök, utställning osv…

Och ljuset pratade jag så mycket om i förra inlägget. Men det var också med mig den här måndagen. Så kände att min djurgårdspromenad i sol och min måndag med brakfrukost och nystädad lägenhet byggde upp mig starkt inför veckan som väntade.

Och nu då. När det snart är helg så känner jag bara – jag klarade det!

Nu väntar en lugn fredag med blomsterköp hos floristen på förmiddagen, sedan öppning och massa webbfix vid datorn, nyheter som ska upp o sånt. Ska klä mig i något najsigt imorgon, lager på lager o känna mig riktigt bekväm.

Sen jobb i butiken på lördagen (min favorit) och där efter blir det helg och tror minsann att det blir en repris – Djurgården och Rosendal på söndagen alltså.

Aja. Nu ska jag släcka ljusen här o sova! Morsning!

8

Kommentera

Protected by WP Anti Spam