Hemma i stan ?☁️✨

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Kom hem till stan i måndags, blommorna mådde prima eftersom min snälla kompis Lousie ställt upp som blomvakt. Sädade innan jag åkte, så lägenheten va tipp topp när jag ramlade in i måndags ??

Färska kryddor, tomater o allt sånt, köpte jag innan vi åkte hemåt, för nu är läget tillbaks till i våras med corona, så från o med nu blir det onlineköp på det mesta o lite karantän för min del faktiskt.

Men jag tänker att man ska göra nått bra av detta. Så jag ser framemot att vara mest hemma nu en tid. Göra saker jag annars inte tar mig för, som att baka mer, söka inspiration inför julpyntandet, bli en tedrickare, läsa ut böcker som jag har på lut i bokhyllan o sånt…

Har aldrig bakat vörtbröd, kolor eller käck till exempel, så det ska jag göra!

Har också som mest jobb att göra nu framåt. Är så peppad inför alltihop. Ska få duka fint, inspirera kring julpynt och göra ett stort matigt blogginlägg som jag hoppas ni kommer tycka om.

En annan grej man kan göra under karantän, är ju att förnya frukosten med att ta olika koppar, assietter, djupskålar då o då. Jag har mina favoriter, men med det blir ju också många skålar stående o samla damm – det ska jag ändra på. Det blir ju samma frukost som alltid, men med en annan känsla om det estetiska ändras från dag till dag.

Den här biblen till kokbok ska jag också ta mig en titt i.

Jag o tekanna ska bli ett! Har min dröm-tekanna, men dricker te alldeles för sällan. Tänker att jag ska dricka en massa chai-te medan jag håller på julpynta. Tips på gott chai-te om du vet nått ??

Igår började jag svara på frågorna jag fick i min första Q&A på Instagram. Så kul med alla frågor!! Tror många inte vet så mycket om mig egentligen, och på sikt blir det ju lite trist/rörigt/jobbigt o inte veta vem personen är, så hoppas att mina svar på frågorna kommer bringa lite klarhet vem jag är. Ni som läst bloggen har nog bra koll på det stora hela, men kanske kan du få veta nått nytt om mig.

Ska fortsätta svara på frågorna idag och kommer samla alla svar i min bio under höjdpunkten Q&A – så att man i efterhand kan gå in o läsa. Ha nu en go onsdag! ?

59

5 Kommentarer

  • Yogi har ett fantastiskt chai-te, men det ska vara löstéet och inte påsarna (som förvisso också är goda men inte lika kryddstarka i min mening). Tips att göra en chailatte genom att brygga starkt chaité, rör ned 1tsk socker och skummad mjölk. Toppa med lite pudrad kanel eller kakao. Mums!

  • Jag tycker att Garants svarta masala chai-te på färdiga småpåsar är RIKTIGT svårslaget! Trogen tedrickare sedan många år tillbaka, Garants chai blev min favorit kanske 2012 eller något? Egentligen är det ju mer romantiskt med löste på något vis, men Garant är för gott för att låta bli. Jättebilligt dessutom.

    • Tack för tipset!! Ska spana in det, man kan ju variera o ha både löste o inte om man är lite lat nångång, är ju påste väldigt enkelt ? Trevlig kväll ✨

  • Åh, måste ju flika in att NKs chai är fantastiskt bra. Dock inte ekoligiskt tyvärr. Men jag värmer mjölk med lite honung och nymald kardemumma i. Sedan skummar jag på enklaste vis med stavmixern i kastrullen. Under den proceduren har teet stått och dragit i en halv kopp varmt vatten. Så häller jag upp mjölken på det och strör över en nypa kardemumma.

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam