Hemma! Korvgrillning pĂ„ klipporna 🌭

God morgon! Hemma i huset nu och Àr redan inne pÄ andra morgonen av mys i mitt gamla rum. Jisses va jag Àlskar dessa morgnar hÀr med tÀnda ljus, Ella Fitzgerald i bakgrunden, frukost o bok, lika hÀrliga hemma i Stockholm som uppe pÄ rummet.

Det som Àr extra mys hÀr hemma i huset Àr att göra frukost nere i köket med resten av familjen. NÄn kokar kaffe, en annan har precis vaknat o kommer ner för trappen, den tredje sitter redan o Àter, det Àr mys!

IgÄr Äkte hela familjen ut till Lörudden för att andas havsluft och grilla korv.

Jag Ă€r ju uppvĂ€xt i Njurunda och lĂ€ngs med Norrlandskusten – sĂ„ vi har 10 minuters avstĂ„nd med bil till flera helt magiska platser sĂ„som Lörudden med hav och klippor, salteri och restaurang, Galtström, Junibodsand, Norrvikssand och mĂ„nga fler. Älskar att vi bĂ„de kan bada i Ă€lven som rinner nedanför kvarteret vi bor i och bada i havet o ligga pĂ„ klipporna om vi vill det. SĂ„ nu nĂ€r jag flyttat hemifrĂ„n och inte bor hĂ€r lĂ€ngre, Ă€r det som att Ă„ka till sitt landstĂ€lle med alla dess smultronstĂ€llen. Älskar det!

Tre lager klÀder vid havet med solen i ansiktet och en korv i handen, dÄ mÄr man!

Fina lilla fyren som stÄr hÀr pÄ klipporna.

Medan vi grillade Äkte en hel flock av svanar förbi oss. Vi rÀknade dom till tolv stycken och en liten unge, vilket va ju tur för dom lever ju i par, sÄ sÄ trist nÀr man ser att nÄn Àr ensam.

Efter havsluft o korvgrillning gick vi en svÀng in i den lilla fiskebyn.

Kan bara förestÀlla mig idyllen hÀr pÄ sommaren nÀr allt Àr grönt och barn springer mellan husen, fiskarna kommer in i hamn med fÄngsten och sommargÀster mumsar glass o gÄr omkring i handduk o tofflor.

SÄ fint i hamnen! HÀr var det vindstilla och sÄn vÄrkÀnsla!

FiskebÄtarna lÄg i hamnen. PÄ en av dom stod en fiskare och fixade med sitt fiskenÀt, sÄ drömmigt o stÄ hÀr med solen vÀrmande o trassla med sitt nÀt, havet kluckande o tystnaden. ah!

Efter en stunds lapande av sol i hamnen gick vi mot bilen och Äkte hemÄt för att spendera resten av dagen inne, Àtandes sockerkaka, fixa o dona med ditt o datt, Àta middag framför tvn med sista avsnitten av serien Tunn Is pÄ Cmore och nu Àr det tisdag och en ny dag i mitt lilla paradis.

Idag skiner solen lika fint som igĂ„r, blir sĂ„ vĂ„rpepp av det! Planen för dagen Ă€r loppis och förhoppningsvis finns det en massa fina saker som ligger o vĂ€ntar pĂ„ mig just i detta nu. Men först ska jag sippa i mig en sista kopp kaffe. Ha en hĂ€rlig tisdag! â˜€ïžđŸ‘‹đŸŒ

56

LĂ€mna ett svar

Protected by WP Anti Spam