Hemma lycklig, från ön! 🥰

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Hej på er!! Sitter hemma på kökssoffan och hör regnet smattra på fönsterblecket. Kom hem från Gotland igår vid 11-tiden. Tvättade, städade och fixade hela dagen. Älskar att snabbt komma i ordning efter en resa. Städa mig in i lägenheten lite. Dammsuga, torka alla ytor, tvätta, bädda rent, och flytta om lite, ändra små saker så att hemmet känns rent o luftigt.

Att vara borta från sitt hem är sunt tror jag. Man ser allt med nya ögon. Saker man känner funkar och saker som inte funkar alls och behöver ändras, sånt som man inte kan se när man är mitt upp i allt. Så hemma blir alltid lite bättre och mysigare efter sommarens olika resor. Hittills har det lett till att jag skaffat kökssoffan, dagbädd, satt panel i hallen, hyllor i vardagsrummet och målat om… Så det gör gott om vi säger så. Dock inga sånna stora saker denna gång.

Men slutsatserna jag dragit denna gång är att jag behöver skaffa mig en vinylspelare igen, så att jag kan spela mina Ella-skivor i höst. Ersätta min tamburmajor med ett litet bord för att ha en till lampa nere i kyl/garderob-hörnet.

Trodde jag skulle kunna blogga mer under tiden på ön, men vi har ju bott i bilen i princip hela resan, så det har inte gått att ladda datorn och när jag väl fick tillfälle hade min laddarsladd blivit glapp och nu funkar den inte alls…. Min andra sladd jag förbrukar…

Så jag får ta igen nu istället. Vet att det är en del av er som ska till ön nu snart, så mina kommande Gotlands-inlägg kan ju bli en hint om vad ni har att vänta 🥳

Vi kom till ön kl 20 på kvällen och så fort vi slagit i land styrde vi bilen till Fridhem för ett kvällsbad i solnedgången. Det var total magi och ön välkomnade oss på finaste vis!

Nydoppad på kalkade stenar 🥰

Fridhem ligger strax utanför Visby och är en pärla. Håll den för er själva!

Magiskt fint med havet, horisonten, kvällssolen, Högklint på håll och vågornas sus.

Vi ställde bilen på Leva Kungsladors parkering och sov där för att kunna äta en första frukost just här. Leva Kungslador ägs av Fabrique som i sin tur har Rute Stenugnsbageri, så det är samma goda frukost här numer.

Undra om vi kommer fortsätta med plexiglas efter pandemins slut? Tycker många åtgärder som finns nu alltid borde finnas. Handsprit överallt, avstånd och plexiglas. Då kommer vi ju hålla oss mer friska ju.

Svårt att stå här i kön och inte bli sugen på ett o annat kan jag tillägga.

Bageriets frallor med ost och skinka är exakt vad jag vill att en fralla ska va!

Vi slog oss ner på bänkarna som så många somrar tidigare. Nu kunde resan börja, kunde knappt fatta det. Och så mycket fint jag skulle få uppleva som jag här bara kunde drömma om…

Sippandes kaffe under pergolan med en klarblå himmel, kunde första dagen på ön börja!

Leva Kungslador ligger utanför Visby och mellan Fridhem o Visby. Hit kan du cykla om du bor i Visby på hotell för exempel. Går också att cykla till Fridhem, det gjorde vi en dag.

Efter frukost styrde vi bilen upp mot norra och Furillen där vi bodde nästan hela resan. Den här gången insåg jag att Furillen med omnejd är det som är Gotland för mig 🥰

Vattnet var kallt och luften varm. En första heldag med dopp, sol, kaffe, dopp, sol, bokläsning, dopp osv. Ni vet, den bästa av sommardagar!

Så fint här! Man känner sig lite på ett bra sätt.

🥰

När kvällen kom tog jag en magisk springtur ut till udden på ön och tillbaka. Sen rakt i vattnet för ett kallt och underbart bad! Efteråt gjorde jag mig i ordning i mitt lilla bilbadrum dvs motorhuven, med fint att titta på exakt överallt.

Kvällens middag, baguett! mmm!

Sen cyklade vi till vildhästarna och sa hej!

Dom står här i år igen som om ingenting har förändrats. Som jag längtat till den här stunden under året som gått…

Fabriken är fin i kvällssljuset.

Kvällssljuset är helt otroligt här. Jag upplever aldrig det här någon annanstans.

Så mycket olika färgskiftningar.

Och det blir bara finare och finare ju längre ner solen går.

Tillbaka vid stranden efter en tur på cykeln.

Kan man bli annat en lycklig här?

Somnade lycklig får första kväll på Furillen. Och det skulle bli många magiska fler. Kommer leva så länge på den här 1,5 veckan på ön. Tror nästan att det var min finaste tid på ön hittills.

Har massa mer bilder, så det blir en följetång framåt med bilder från ön, varvat med lite hemma. Är nämligen hemma i några dagar nu, sen åker vi till sommarhuset i slutet på denna vecka och stannar där i 2 veckor 🥰

61

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam