I mitt serveringsskåp ☕️??

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Hej!! Vill börjar med o säga att jag ska sluta lova kommande inlägg, för saker kan komma emellan och eftersom bloggen är rätt liten, är alltid mitt fokus på Instagram när tiden tryter. Varje dag innan jag lägger mig tänker jag att jag ska blogga om jag inte redan gjort det på dagen, men så sitter jag där 23.45 o känner att det inte är lönt att skriva bara för skrivandets skull – så då kan det bli en paus på ibland flera dagar. Super trist!

Så nu ska jag sluta lova, sänka förväntningarna, så blir nog allt bra! ?

Nu tittar vi in i mitt serveringsskåp som utlovat! ? Varnar för långt inlägg!

Vi börjar i den större delen av skåpet.

Sorterar efter färg så på den mittersta hyllan samlar jag lerskålar i olika storlekar och former, diverse små fat o annat så som en citruspress.

Och fina kannor i olika färger o material.

Hyllan längst ner rymmer middagstallrikar.

Och mitt toaststand som jag köpte på marknad i Paris. Har ännu inte fått tillfälle o använda det, men innan dess ska det nog putsas lite…

Tallrikar har jag lite olika. Denna är 25 cm och kommer från Italienska Spruzzi.

Jag har nyproducerade Blue Willow tallrikar i 26 cm. Älskar det mönstret!

Handdrejade tallrikar från sydafrikanska Wonki Ware. Älskar dessa! dom är typ 29 cm tror jag. Så fint med maten mot det mörka och med kanten i rå sand.

Min nya favorit är denna klassiker fast jubileumsversionen med guldkant. Nämligen Swedish Grace från Rörstrand. Så enkel o fin på samma gång.

Hyllan ovanför lerskålarna är lite blandad. Här har jag kaffekoppar med fat, kannor i glas, udda fat som är fina att servera på och lite glas.

Sen har jag min finaste tekanna och ett gäng goa muggar från Spode.

Dom här glasen köpte jag i Paris, vi drack juice i dom varje morgon hela tiden vi var i Paris. Så när jag tar fram ett sånt till frukost här hemma, teleporteras jag direkt tillbaka till lägenheten i Paris ☺️

Udda fat från loppis som funkar till servering eller frukost. Står lutade bakom glasen o gör att det blir lite som ett tittskåp av allt.

Liten go mjölkkanna som jag brukar använda till tet ryms på denna hylla.

Lite större kannor som funkar till vaniljsås eller annat.

Hoppar vi upp till sista hyllan i det här skåpet, så har jag här en massa floraböcker, franska vinglas, brödkorg och glasskålar.

Älskar sånna här enkla franska vinglas!

Fin udda skål.

Och så har jag tre glasskålar på fot i mässing på den här hyllan. Så trist när man bara hittar tre av nått på loppis… Men hoppet lever att jag ska hitta minst en fjärde.

Det är vad jag har i den större delen av skåpet.

Nu kikar vi in i det lilla skåpet.

Längst ner har jag olika brödkorgar och en tung tennskål som är bra till nått. Även några vinglas med färgad fot i mossgrönt.

Hylla nummer två. Tallrikar i gult stänk från Italienska Nicola Fasano. En engelsk kanna med fint mönster av havre, en kristallkaraff och tre fina koppar som är gamla o patinerade.

När jag målade skåpet vitt luktade det färg långt efteråt, så jag har några påsar med lavendel lite här o var i skåpen, och nu är doften borta.

Här har jag loppisfyndade mattallrikar och djupa tallrikar i Blue Willow serien. Även om jag älskar dom nyproducerade såklart, för att dom är lätta att få tag på – så är ändå drömmen att hitta ett jämt antal gamla Willow tallrikar. Jag har två idag, men den som söker han finner så…

Nästa hylla rymmer vitt, grönt och ett jäkla gäng med tjocka franska vinglas. Den gröna grape kannan och lövet är ju från Portugisiska Bordallo. Har en massa djupa enkla vita pastatallrikar, en fin skål på fot från franska Pillivuyt och så har jag tre tekoppar som är min favorit. Fingret sitter så bra i det där örat!

Favoritkaffekoppar från Jonas Lindholm.

Längst upp ryms mer glas. Har så mycket glas haha. Är 25 men har redan en hel uppsättning av typ allt… Hur ska detta sluta?!

Goa champagnekupor köpta på Artilleriet.

Och det senaste tillskottet i glasväg – dessa tunna krispiga glas från mitt samarbete med Cervera. Så tunna!! Kräver handdisk men är helt magiska o duka med och såklart dricka ur!

Det var det!

I lådorna har jag överblivna ljusstakar, tändstickor, doftljus, kortlekar, tändare o sånt. I dom nedre skåpen ryms dukar och lite annat. Så skönt med skåp som slukar saker, så som lerkrukor som inte används, vaser som inte har nån plats osv. Får visa det en annan gång för det glömde jag att fota.

Men i den första lådan ryms en massa ljus.

Ica har ofta ljus i fina färger, så där har jag köpt mina. Älskar dom lila!! Här ska jag måla insidan av lådorna också, nångång i mitt liv… Kommer ju ha det här skåpet länge så jag hinner väll tänker jag.

Långt inlägg. Hoppas du gillade att ta en titt i mitt serveringsskåp ?

Så glad att jag köpte det, kan inte tänka mig hur jag klarade mig innan?! Så härligt att ha plats för allt fint, men också att allt det fina ihop skapar en så fin detalj i rummet. Det här skåpet ramar in matdelen – där skåpet slutar, slutar också matdelen och ett annat rum i rummet tar vid.

65

4 Kommentarer

 • Som en skattkista är det där skåpet, överfyllt av än det ena vackrare än det andra!
  Och ang att lova eller inte, att titta in här och mötas av vackra bilder är ju en gåva du ger oss, något som ju förhoppningsvis skall vara lustfyllt även för dig. Försvinner ”löftena” kanske det blir mindre press på dig men precis lika lustfyllt för oss läsare!

  • Haha så ska jag se det, som en skattkista! ?
   Ja men tror du har helt rätt där. Lust är det som måste vara drivande.
   Bara jag som har gjort det svårt för mig haha, o velat för mycket o önskat hit o dit, medan det är mycket bättre att inläggen får komma på lust.

 • Så flott innlegg. Litt misunnelig på alt det fine du har…..
  Elsker også kopper og glass. ❤️

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam