Inflyttad

IMG_0042

 

Oj oj oj… Imorgon har det gått en vecka sedan vi flyttade in. Idag för en vecka sedan packade vi släpvagnen full till bredden med allt som skulle med ner till Stockholm. Eftersom jag varit tyst den en vecka tillbaka ska jag nu skriva om allt som hänt.

 

På fredagmorgon för en vecka sedan åkte vi med flyttlasset tidigt på morgonen. Bilresan tog 5 timmar, i vanliga fall tar det 3,5 timmar så det tog sin lilla tid…

 

Väl nere i Sthlm mötte vi upp förra ägaren på mäklarkontoret, skrev de sista pappren och sen fick vi nyckeln i handen (!!!). Den känslan var så jävla knasig att jag knappt förstått det än.

 

 

 

IMG_0044

 

Jag har ända sedan vi gick in i lägenheten för första gången, längtat till tillträdes dagen då lägenheten är helt tom och man kan se alla fina detaljer och skapa sig en ett eget hem. Exakt som jag hade tänkte det blev det när jag gick in i den tomma lägenheten. Vardagsrummet var fantastiskt. Allt med vardagsrummet tycker jag om. Listerna i taket, den gamla träparketten, takhöjden (2,7), ljusinsläppet, att det är fyrkantigt och fönsterbrädan i marmor.

 

 

IMG_0045

 

När vi fått nycklarna hade och klockan var 14.00 var hade vi ett tajt schema. Hela släpvagnen skulle tömmas och efter det skulle vi till ikea och köpa alla sängar, soffan, tv-bänk, byrå till hallen, mattor, soffbord och en massa annat.

 

 

IMG_0048

 

Att vara på ikea är det bästa jag vet, så jag var väldigt pepp på ikea måste jag medge. Dels så handlades det en massa fina saker det handlades även saker till min första lägenhet i sthlm, så det var inte svårt att vara pepp.

 

 

IMG_0052

 

På fredagkväll höll vi på att skruva och fixa till två på natten och sen höll det på så där hela helgen. Skruva, plocka, städa, fixa, besöka ikea flera gånger om för med köp och sen skruva och fixa igen – hela helgen gick åt till att komma i ordning. Och ’trumvirvel’ för nu är vi i väldigt god ordning. Det tog en helg och nu är alla kartonger borta och man börjar känna att det är ett hem.

 

Trivs jag då? Om jag gör (!!). Det här är det bästa som hänt mig på länge. Läget är hur bra som helst. Huset vi bor i ett av det finaste, ljusinlägg på morgonen/dagen från alla fönster (bästa som finns om man tycker om att fota). Kort och gott så är lägenheten helt fantastisk.

 

Från och med idag är jag också tillbaka här i bloggen, precis som förr. Hoppas du är med mig! 🙂

0

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam