Jag har stickat en halsduk!

Betalt samarbete med We Are Knitters

Ja men det är så sant så! Det tog mig tid eftersom det är min första gång, så jag har börjat o slutat flera gånger. Började i december och har sedan dess stickat av och till fram tills igår då den blev klar! 🥳

Fick frågan förra sommaren från företaget We are Knitters och tänkte först nej, för jag kan ju inte sticka, men sen blev jag i samma veva sjukt taggad att lära mig, så jag sa ja! Sen kom valet av färg på garn… Finns hur många färger som helst – jag som älskar färg… Till slut landade det på en gyllene gul som jag tycker passar till både min höst/vinter-rock, mitt hår och till dom färger på kläder jag ofta har.

Här har vi den!! Vi kikar lite hur processen har varit.

Man börjar med att beställa ett sticknings-kit med garn, instruktioner och stickpinnar. Väldigt smidigt för nybörjare! Jag beställde hem ett garn i 100% lammull.

Här finns allt du som nybörjare kan sticka som första grej.

Är ju lite nördig o vill numer ha det varmaste som går att ha på vintern! Hatar att frysa! Så lammull fick det bli! Visst är färgen härlig?

Började framför brasan i julas… Kan tänka mig samma senario i höst, vilket mys va! 🍂🌧

När man väl kommer igång går det i rasande tempo. Var dock några gånger som jag höll på att tappa maskan, så gäller o inte vara för snabb för då kan det bli konsekvenser hehe.

En som kan mer än jag, kanske inte skulle vara nöjd med detta, men jag är supernöjd! Det är min första gång o det blev en halsduk tillslut 🙌🏼

Sedan dess har jag sticka av och till hela våren och sommaren. Finns nått så härligt i att ha sånna här ”analoga” projekt på gång, det tar tid och kräver ens fokus, men till slut har man skapat nått med bara händerna, som jag kommer kunna ha till vinter, det är ju underbart!

Här har vi den. Den blev precis lagom lång också! Många i affären tycker jag är för långa, men vill bara ha dom ett varm, men så måste man linda ännu ett varv och då känns det lite som jag ska ska strypas.

Jag kan ha den så här helt ihopknuten, eller så kan jag låta den hänga. Ullen är också töjbara så det är lätt o forma halsduken genom att dra i den.

Kan nästan inte vänta att få testa denna när första minusgraderna kommer!

In och kika på We Are Knitters hemsida, finns verkligen hur mycket som helst man kan sticka. Jag är sugen att göra antingen vantar eller en mössa… Skulle verkligen behöva riktigt varma vantar!

37

3 Comments

  • Vad fin halsduk! Har också precis börjat sticka men känner att det blir så små maskor. Har bara strl 6 på stickorna, vad har du använt?

  • Jaha, nu blir jag ju fast i stick och virkträsket också! Har sett reklamen på Instagram for WAK tidigare men aldrig klickat! Din halsduk blev ju jättefin och garnerna verkar ju vara av fin kvalitet! Jag tänkte prova att virka en sjal med fransar för det har jag alltid velat ha! Roströd eller kopparröd kan jag tänka mig blir fint! Tack för ett finfint tips!

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam