Jag ska flytta!

Ja men precis just så är det! Har ju tänkt skriva det flera gånger här i bloggen men så har det inte blivit av helt enkelt. Men jag ska flytta och det gör jag den 15 september. Så spännande!! Vi flyttar inte långt. Utan två trappor upp i samma hus som vi bor i nu. Vi flyttar in i en mini tvåa och en tvåa, som idag är omgjord till en stor trea. Men vi ska återställa det till två lägenheter så att jag och Sanna får varsin.

Och nu bara sprutar det idéer i mitt huvud och spenderar brutalt mycket tid på pinterest och suger åt mig som en svamp av allt jag ser på instagram, tidningar, på stan etcetera. Har redan en rätt så bra plan för hur min minitvåa ska bli. Så tänkte göra en serie med inlägg om hur jag tänkt det. Det finns nämligen en hall, ett vardagsrum, ett stort badrum med fönster och ett sovrum som ska delas av till kök.

Börjar med köket. Här tänker jag fransk bistrostil. Helt såld på den. Den känns klassisk, tidlöst, elegant, lyxig, mysig, allt detta på samma gång. Vill att det ska andas matlagning och liv. Så bänkskivor blir i marmor. Alla eller delvis alla väggar kommer kaklas med möjligen det här kaklet. Tänker porslinsho med blandare i krom. Köksluckor i ljusgrå med nickelknoppar, möjligen dessa.

Väggen mot sovrummet kommer delas av med stora gamla fönster och längs med fönstren ska jag ha en lång hylla för vinglas, skålar, tallrikar etcetera. Har man fina saker är det trevligt med synlig förvaring tycker jag. På golvet har jag tänkt mig trägolv. Vad annars? Haha. Närå. Men alltid velat lägga in det så någon gång ska vara den första, och det blir ju så fint.

Detaljerna är viktiga. Lite så här tänker jag där:

Kastruller som får synas. Synliga redskap. Rostfri brödrost, träskärbrädor, linnekaraff i grönt glas. Små fina skedar, skålar, kavel i valnöt och toast-ställ i rostfritt stål. Fina, bra grejer som fyller en funktion samtidigt som dom är fina stilleben. Tror det kan bli hur bra som helst.

Har som sakt så mycket ideér att jag nästan spricker. Så läger bli en helg del inlägg om nya lägenheten och peppen inför den, men det tror jag kan bli rätt kul att följa för dig som läser. Det som blir spännande i höst när vi flyttar in är att vi påbörjar en renovering. Var ett tag sedan jag renoverade men vet att det är och älskar att göra förändringar, så det här ska bli kul att va med om och dokumentera.

Nästa inlägg blir om badrummet i lägenheten. Massa planer även där!! 🙂

0

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam