Julen i köket & en favoritblomma

Lucia – har aldrig firat Lucia på något speciellt sätt alls, luciatåg har man ju gått men det sysslar jag inte med längre haha. Men tycker att det är en fin dag Lucia, en dag då vi firar ljuset.

Varje morgon och fasen varje dag, tänder jag mina ljus vid tvn. Dom sprider ett så fint glimmer som jag ofta tittar på när jag äter frukost eller så. Dagen till ära tände jag även min tärna givetvis…

Imorgon åker jag till Gotland över helgen, hoppas innerligt att inte amaryllisen slår ut medan jag är borta, hade ju varit så tråkigt det. Har tre amaryllisar på kruka – fint att mixa snittamaryllis med dom i kruka tycker jag.

Idag var det lite ljus in i lägenheten så tog en bättre bild på köket. Måste fixa den där fogen runt kaklet och tända andra adventsljuset hehe, blev visst inte av i söndags…

I en form har två hyacinter fått ta plats – dom vita och blå är mina favoriter.

På fönstret har jag hängt upp två halmkransar med röda band och en kvist buxbom.

På en loppis hittade jag en knäckförpackning intakt, älskar färgen på den och även färgen på formarna…

Vad heter den här blomman? Någon som vet. Har haft den i över ett år – några kvistar har gått av och den blev riktigt ful ett tag, men så klippte jag och satte sticklingarna i vatten och sen jord, och sen satte jag ihop alla i en kruka och då blev den en frodig planta igen. Nu står den här i köket och är en liten favorit. Tänker att någon fler sån här i januari när man mest vill ha grönt och vår, inte kommer bli helt fel…

Nu ska jag packa väskan för Gotland imorgon. Ska bli så härlig med en ledig helg på min älskade ö!

40

3 Comments

 • Kanske är blomman en Karlbergare? Googla på den! Fin blogg med trevlig husse, tack vare Elsa kom jag hit.
  Ha en fin dag.
  Kramar från Eva-Mari

 • Hej Sebastian! Din växt är en Karlbergare (Plectranthus verticillatus). Har själv flera hemma och de är oerhört taclsamma växter att sköta och ta sticklingar av 🙂
  Trevlig helg!

 • Hej!
  Finns det möjlighet att köpa en stickling av din växt! Letat efter en kryddkarlbergare länge men inte hittat i handeln.

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam