Längtan efter solen!

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Tisdag och som det ser ut, sista dagen med grått o trist väder. Det är mysigt till en början men nu har det varit risigt väder i nästan en hel vecka och jag har varit ledig under hela tiden, så nu börjar jag längta efter bad, klippor, strand, sol, solkräm, kaffe på stranden, vila på kudden o känna värmen från solen – ja allt det där som är sommar!

Tur man kan ha sommar inne under dagar som dessa. Vaserna är fulla av solrosor, pioner och blommor från trädgården.

Frukost uppdukad på min rutiga sommarduk. Har en blårutig och en gulrutig nu. Tyckte att den gula kändes mer somrig så bytte till den när jag kom tillbaka från Norrland. Visst är den fin?

Har hittat den på loppis så kan inte tipsa om vart man får tag på en, men håll utkik bland tygerna på loppis är mitt tips.

Vattenmelon är så gott sista snacks på frukosten tycker jag. När man inser att allt är slut har man nått litet lättsamt kvar o tugga på medan man läser eller medan man planerar vad man ska hitta på med dagen. Haha, kanske bara jag som blir lite nedstämd när frukosten är över… Helt klart min bästa stund på dagen.

Nu dom senaste morgnarna har jag drömt mig iväg i den här boken. Har ju babblat så mycket om The Cook’s Atelier att ingen kan ha missat vad det är. Deras kokbok är lika härlig som jag kunde tro. Ska visa lite bilder från den i ett annat inlägg, men så mycket att läsa om deras liv, se alla bilderna och inspireras till frukosten så här.

När jag var uppe i huset i Norrland, tog jag med dom här hem därifrån. Fyndade dom på loppis till huset, men så såg jag dom o tyckte att dom var så fina… Får hitta några andra upp dit, dom här på vit linneduk vid en middagsdukning, enkelt men hur fint som helst.

Äter mycket samma frukost just nu, älskar det jag äter så känner inte för att göra några större utsvävningar. Blir mest blåbär och svenska jordgubbar i min granola med fil. Sen knäck med prästost, grönpaprika och tomat på den andra. Grön paprika med det lite beska, blir så gott till kryddig ost!

Och sen det vanliga, Råsafts färskpressade juice som är himmels + en grapefrukt-juice + kaffe + ägg ibland.

Varför krångla till det. Har du gått på semester än? Jag var ledig i förra veckan, sen kommer jag ta några strödagar här o var, ska till Astrid Lindgrens värld på söndag för att fira Reidar som fyller 6 år, sen blir det några dagar i slutet av juli uppe i huset igen. Sen i augusti åker jag och brorsan två veckor till Gotland, längtar så!

Nu ska jag åka på museum med Sanna och Reidar för det är så trist väder, sen jobba lite på museumets fik för att sen vid 18 tiden möta upp en massa härliga personer som köpt saker från min Mosebacke Loppis! Blir skoj! Ha en fin dag!

43

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam