Liten titt i mitt franska kök!

Tittar in här medan jag håller på fixa det sista med kvällens middag. Ska strax sätta mig i soffan o se dom tre sista delarna av serien Chernobyl på HBO. Såg dom första två igår och fastnade direkt – kan inte säga exakt vad som fick mig att fastna, men jag satt klistrad. Efteråt hade jag lite svårt o sova, fick nästan en sjuk känsla av att jag var i serien o var så mycket tankar som snurrade i mitt huvud när jag skulle sova. Får se om det blir samma ikväll…

Har du inte sett den än så borde du göra det om du som jag vill veta lite mer om den händelsen. Hela serien är sjukt bra producerad, med bra skådespelare, verkliga miljöer och bra kvalité.

Skrev ju inlägget om The Cook’s Atelier o lite hur mina tankar kring den lite nya stilen i mitt kök gick – mer franskt i temat med mycket vitt porslin, mat, pampiga blommor i någon liten bukett och trä och kopparmaterial. Här kommer en liten första titt på vad som hänt i köket.

Älskar att hitta en inspiration att utgå ifrån när man letar saker på loppis – hittar så mycket då, vet exakt hur saker kommer se ut när det kommer hem, när jag sett ”inspirationen” göra det så fint.

Det nya i köket nu är mer framträdande vitt porslin, mindre kannor på hyllan, mer praktiskt med glasen nära kranen, äggkoppar i glas, inläggningar som jag ska prata mer om, skärbrädor som jag använder dagligen till allt jag äter och så en massa härligt gotta på fat och skålar. Just det sista är inget nytt i mitt kök kanske, men nu känns det som att jag kan ha mat som jag använder dagligen, framme på ett bättre sätt.

Fint att sortera dom, tomater för sig, citroner för sig o persikor för sig. Förut hade jag allt blandat i en korg.

Vill och köket måste, eftersom det är litet, vara väldigt praktiskt. Vill att det ska andas matlagning, liv och bakning. Det som står på hyllorna är sånt jag använder varje vecka i mitt liv. Det är kaffekoppar, böcker, karaffer, fat, handdukar att torka disk med, skålar o formar att använda. Alla bakformar ska jag nu börja använda mer kontinuerligt.

Så spännande när man hittar en inspiration som både ger en inspiration till inredning men också matlagning. Jag har tillexempel aldrig gjort madeleinekakor, bakat o rullat egna croissanter eller bakat egna mazariner som exempel. Sen finns det massvis av olika maträtter som jag också är supertaggad att laga för första gången.

Några inläggningar har jag iallafall hunnit göra. Det blev persikor i en burk, aprikoser i en annan och citroner i den sista – i den ska jag dock fylla på med lite kryddor o annat också tror jag… Både gott och ger fin färg i köket!

Idag kom The Cook’s Ateliers kokbok äntligen på posten – ska bli helt underbart att frossa i alla recept, alla bilder och texter om deras liv i Burgundy i Frankrike. Jag har ju tömt deras hemsida och Instagram på allt dom har delat, så nu är jag så ivrig att få det där som dom sparat till boken… Återkommer förmodligen med ett helt inlägg om boken, för tippar på att den kommer vara helt magisk!

Nå va tycker du om min lite nya stil i köket? Får den godkänt? Är bara i startgropen, här ska växa o bli ännu mer levande med saker hägnade på fönstret, kommer säkert hitta massa nytt helt otroligt fint vitt porslin på loppisarna i sommar… Så kul det här tycker jag!

Nu ska jag äta och se klart Chernobyl! Fin kväll pårej!!!

39

2 Comments

  • Så himla mysigt! 🙂 Måste se serien och kolla in kokboken. Är de fina skärbrädorna loppisfynd eller från butiken?

    • Tack! Ja men gör det! Den största är loppis, den mellersta är min morfars gamla och dom minsta är i olivträ från butiken 😀

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam