Litet uppehåll för allt julpyntande

Hej på er! Vilket uppehåll det blev här i bloggen. Jag åkte till Åre och hade en magisk helg – vi firade mamma som fyllde 60 år och brorsan som fyllde 30 år. Goda middagar, bad i hotellets spa, nöjt av all snö, myste på hotellet och jag åkte faktiskt slalom för första gången på 10 år! Så jag hade en riktig panghelg!

När jag kom hem från Åre, mellanlandade jag i huset i tre dagar. Där julpyntade jag, myste framför brasan, band massa kransar med brorsan som vi satt på husets alla fönster, satte även upp en ljusslinga längs med hela huset, så nu är huset det juligaste i hela kvarteret. Ska bli så mysigt att åka hem 22 december o fira jul!

Efter dagarna i Åre och i huset, har dagarna här i Stockholm gått till att jobba och då jag inte gjort det har jag julpyntat i lägenheten. Så tiden och dagarna från bloggen blev bara fler o fler… Men nu känner jag att jag kommit ikapp och landat. Butiken julfin, det är jul hemma i huset och det är fullt julpyntat i lägenheten – så nu kan jag bara njuta av julmorgnar, krispig vinterluft och härligt julmys hela december.

Ska bara slipa på några finfina julklappar till familjen, det är mitt ända att göra i december utöver det andra som jag precis radade upp. Så härligt att få tid att njuta i lugn o ro av allt det fina – nog därför jag vill börja julpynta innan december.

Här hemma råder nu fullt julmys. Jag somnar och vaknar av att jag ser julgranen i vardagsrummet och sen kliver jag upp, hoppar i min röda pyjamas och gör frukost till min Christmas-lista på Spotify. Bästa jag vet just nu!

Min adventsljusstake har sett likadan ut dom senaste två åren. Kör mina gjutjärnsstjärnor som jag sätter långa ljus i. Inte dessa som är på bilden – ska köpa minste 50 centimeter långa ljus imorgon på Skansens julmarknad.

Ikväll ska jag binda en massa buxbomkvistar till en fin krans, som jag ska ha på fönstret i köket tänkte jag. Har satt upp två vita stjärnor istället för mina emaljskärmar, och då tror jag en fin krans med rött band kan bli perfekt där i mitten.

Ska visa allt julpynt under december, men här kommer en liten hint om hur det ser ut. I år i januari köpte jag ju det här skåpet, så det är första året jag kunnat sätta kransar, lägga massa grönt fint ovanpå med slinga o röda äpplen – alltid tyckt det varit så fint. Gillar att den här stora pjäsen till skåp, tar för sig lite den också. Kan ofta bli att granen får allt fokus, men nu har granen en konkurrent i storlek och det skapar en bra dynamik i rummet.

Ska visa min härliga helg i Åre i nästa inlägg och sen ska jag visa årets julgran också för den tog jag in i måndags! Det här inlägget blir mer som en mjukstart efter mitt uppehåll och ett sätt att bara säga hej, och hoppas att ni forsätter kika in här framöver för nu ska vi julmysa tillsammans här inne.

Vill så gärna att ni kommenterar vad ni önskar se mer i bloggen. Önskeinlägg osv. Brukar va så dålig på att komma ihop inlägg ni önskat, men om ni skriver här på ett o samma ställe så ska jag lyda och fixa dom inläggen snarast! Om du önskar samma som nån, skriv det ändå, för då vet jag vad jag ska prioritera först. Okej?! 😀

Nu ska jag ut i vinterkylan, gå hem och börja binda den där kransen med jullistan på i bakgrunden o massa ljus! Ha en fin sista november!

43

9 Comments

  • Vill se kylskåps/skafferiguide – hur du gör det lika fint och njutigt där! + Kanske en julklappsguide med dina bästa tips?

  • Jag vill också se vad du handlar för mat och hur du organiserar i kyl och skafferi. Klädvård. Städprylar och städrutiner.

  • Gärna lite beskrivningar kring hur du går tillväga rent praktiskt med vissa saker som du gjort hemma – såsom hyllan bakom soffan. För mig som inte är så praktisk vore det fint med lite handfasta instruktioner kring hur man kan göra. Vad fint du har julpyntat! Jag har fått upp en julstjärna, det är allt än så länge 😂

  • Skall bli jätteroligt att få se julgranen och egentligen varenda vrå som är julpyntad. Ser väldigt vackert ut med skåpet och det du visat nu 😍 Hälsning Ulrika

  • Ja mer kring dina diy-projekt!! Även om det inte finns perfekta bilder.

  • Kläder, garderob, boktips, filmtips 🙂 Sen känns det som att du är så duktig på att njuta av ditt eget sällskap och göra saker som du älskar att göra – hur blir man bra på det?

  • Tycker du är så duktig på allt inom inredning och att skapa ett hem! Men nu toppar du verkligen dig själv, vill flytta in omdelbums så mysigt och juligt du har det! Såååå fint Sebastian!! / Evelina

  • Du har sååååå mysigt och fint hos dig!! Älskar när du visar loppisfynd och frukostar ❤️

  • Så fint! Gärna tips på hur du gör kransar och får dina blommor så fina! Och bok o filmtips! Tack!

Kommentera

Protected by WP Anti Spam