Madeleinekaksbak!! 🍋

KOMMENTERA GÄRNA 🥰

Denna soliga och goa torsdag tycker jag vi slänger ihop ett gäng madeleinekakor! Det är verkligen aldrig fel och inte är dom särskilt onyttiga heller så va finns det o orda om?!

Häng på så bakar vi, det är superlätt!! 👨🏼‍🍳🥳🍋

Du behöver 1,5dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 2st ägg, 1dl socker, citronzest från en hel citron och 100g smör. Det är allt som behövs för dessa godingar!

Testade att slänga i en tesked honung denna sväng! Supergott!

Nu kör vi! Sätt ugnen på 200 grader och sen börjar du smälta smöret och när det är klart kan det stå på sidan o svalan lite, så fixar vi det andra.

Häll mjölet, bakpulver och vaniljsockret i en skål och rör runt med en visp.

I en annan skål blandar du sockret och äggen ihop med massa citronzest – sen häller du i den här blandningen i den andra bunken med mjölet.

Sen blandar man bara ihop allt till en smet!

Sen smörar vi formen med lite smör!

Man kan bara ta en påse och klippa hål i ett av hörnen och spritsa ut smeten i formarna, men jag har en spritspåse, så jag använder den!

Dags att bakas! Dom ska vara inne i ugnen i 8-10 minuter, bra o ha lite koll!

Jag tappade bort tiden lite och då blev dom väldigt gyllenbruna. Funkar det med men dom blir såklart inte lika saftiga då hehe.

Avslutar med att pudra lite vaniljsocker över kakorna när dom ligger och vilar på nätunderlägget. Köpte den här silen på Skansen, älskar att den ser exakt likadan ut som dom man använda förr.

Klart!! Det va ju lätt!! Och så sjukt gott!!

Gott till te, gott till kaffe, gott att tjuväta och såklart bjuda på också. Klart på kanske in halvtimma.

Häromdagen läste jag ut en av mina favoritböcker för andra gången, nämligen boken ”En fransk Curry – 100 steg från Bombay till Paris” och i den läste jag pistage-madeleines och blev väldigt sugen o testa att baka med pistage nästa gång! Kan ju bli hur gott som helst!!

Min drömmiga inlägg kom inte igår, hade inte orden, fantasin. Det inlägget måste skrivas på lust, så jag tippar att det dyker upp i morgon under dagen istället. Go kväll pårej!! 🥳

52

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam