Mellandagar

Hej! God jul och God fortsättning pårej! Jag älskar verkligen mellandagarna! Dom är så avkopplande, kravbefriade och mysiga. Är lite som att jag tar igen all förlorad avkoppling för hela året – också lite skönt att året är färdigt och att man får unna sig att göra nästan ingenting, i flera dagar.

Jag somnar när jag vill och vaknar när jag vill. Dessutom somnar jag och vaknar i ett hus fullt av dom jag älskar, så känslan i kroppen morgon som kväll, är så harmonisk.

Äter frukost till sent med tända ljus o allt det goda jag vet just nu.

Lever dag ut o dag in i pyjamas eller underställ, bästa klädseln! Så ligger jag antingen i sängen, på dagbädden eller framför öppna spisen och läser en eller två böcker. Vill hinna ett par böcker, det är det ända måstet.

Tar promenad ute i minusgraderna med fåglar som flyger tyst över trätopparna. Kylan som sätter sig i kinderna. Tankar i mig ljuset innan eftermiddagen o mörket kommer.

Då har jag bakat lussebullar med massa smör. Blivit en tradition att jag och brorsan bakar just lussebullar i mellandagarna. Nått till att gå och äta av. Så gott ihop med mjölk!

Sånt mys när mörkret kommer, då tänder vi adventsstjärnor, äter lussebullar, pratar framför öppna spisen, ser en julfilm.

Ända som står på to-do-listan årets sista dagar.

Myset med alla ljus, spraket från brasan och tiden till att njuta av allt julpynt man fixat med ända sen november.

Njuter av granen. Går förbi och tar en polkagris som hänger på en gren.

Kvällen kommer. Då lagar vi mat, äter tillsammans under ljuskronan i matrummet o efter maten kör vi frågesportspel.

Den lilla nattas och vi andra myser upp oss i fåtöljer och soffor för ännu en julfilm.

Sen lägger vi oss och en ny dag kommer. Allt börjar om igen, sova ut, frukostmys, bokläsning, julfilmer, ljus som tänds…

Och vi njuter av snön som kom på julafton <3.

Det är lite så jag har det nu i mellandagarna och jag mår så bra av det. Tog ett litet avbrott från bloggen o Instagram, inget planerat men det var härligt för stunden. Älskar att vara på dessa platser, men har också älska att läsa mina böcker i timmar, umgås med familjen, glömma vart jag lagt telefonen o strunta i att leta, ta springturer i minusgrader, se massa julfilmer, äta saffransskorpor, lussebullar o choklad.

Tänker fortsätta med allt detta i flera dagar till, men ska klämma in en timme här eller där för att skriva här inne också, vill ju dela med mig av allt mys i bildform också såklart. Kika i Instagramstories också, för där är det ju så lätt o dela med sig av vad man gör på dagarna på ett snabbt o direkt sätt.

Ha en fin fredag o hoppas att dina mellandagar är så mysiga som du önskar och att du gör det du älskar. Jag återkommer med vad jag läst för böcker, ett inlägg om julen i mitt serveringsskåp o massa annat skoj, är i dagarna.

Nu ska jag ansluta till familjen, ta en saffransskorpa med mjölk och fortsätta sticka min halsduk som jag påbörjade igår.

Bilder är från min Pinterest.

41

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam