Mer från min höstiga helg på ön!

Måndag. Sitter med tända ljus, lyssnades på min höstlista och har precis spillt upp en kopp kaffe faktiskt. Fiffiga med termos är att man kan långt efter frukost ta sig en sista myskopp, och det gör jag nu när jag skriver det här. Idag skiner solen och jag ska inte göra särskilt mycket alls idag faktiskt. En veckas ledighet väntar och idag blir det mest läsa min bok om Agda Rössel, gå en promenad i höstsolen och sen fila på några mail o ja, sen får vi se… Vad gör du idag?

Nu tänkte jag att vi skulle ta en titt på sista ettappen av Gotlandsbilder från min hösthelg, förra helgen.

Från där vi slutade i förra inlägget, nere vid havet med solen o allt, gick vi sedan upp hit till kyrkan som ligger ovanför Creperiet. Den här platsen har alltid varit en favorit för mig. Allt gått hit direkt efter att båten gått i land, och ofta gått hit det sista vi gjort på ön också. Älskar ju att ta in platsen jag är på iform av en utsikt…

Solen började bli lägre o lägre vilket skapade ett fint ljus över hela Visby <3

Det finns en mur som man kan sitta på här och titta på utsikten.

Creperiets tak och en massa takåsar. Lätt en av Visbys mysigaste utsikter! Lika fin oavsett årstid. I december när det ligger snö på taken och man står här o blickar ut med ullvantar, varm halsduk o krispig vintersol i ansiktet, då är det väldigt fint.

Efter att vi tagit in utsikten så gick vi till Gamla Masters där vi hade bord för kvällen. Så mysig med dom små gatorna på varsin sida om huset.

Här åt vi trerätters och det var så sjukt gott!! Min bror tog kalix löjromstoast till förrätt.

Jag gick på en skaldjurssoppa med en lång ostvirkel o allt. Den va helt otrolig!

Till varmrätt testade jag lammet som legat i rödvinssås på värme över natten. Det var helt otroligt mört och gott med alla tillbehör. Fanns helt otrolig vegetarisk rätt också, men den hade jag inte plats i magen för efter detta, men så ni vet iallafall.

Till efterrätt behövde vi något kallt och då föll det på vaniljglass. Kanske det snällaste för en mätt mage.

Det var min första gång på Gamla Masters, men definitivt inte min sista. Kanske äter jag inte en trerätters varje gång eftersom smakar det så kostar det, men det var super mysigt och gott, så bara en varmrätt en kväll, kommer bli en succékväll!

Morgonen efter var det dags för hotellfrukost! Som jag älskar det!

Det fanns så mycket härligt att välja på! Gröt, olika yoghurtar med hemgjord granola, äggröra och bacon eller pannkakor med sylt. Alla olika bröd du kan tänka dig, gott kaffe och två sorters juicer. Älskar detta!

För att det inte ska bli en massa matsvinn tar man bara så mycket man orkar förstås. Hellre lite till en början, för att sen ta mer. Jag började så här, med vaniljyoghurt och deras egengjorda granola med frysta blåbär till. Så gott!

Sen sportknäcke med ost, rökt skinka, rädisa, paprika och divers fruktgotta + en mini croissant. + gott kaffe o juice! Efter detta slog jag till på någon pannkaka också, för det är så barnsligt gott, dubbelvikt med sylt ovanpå… mmmm…..

Mätta o belåtna lånade vi Scandics cyklar och rullade ner mot havet.

Längs med havspromenaden cyklade vi bort mot Snäck. Stannade till för det var så fint med det bruna gräset, blåa havet och horisonten. Kanske sinnebilden för en höst på Gotland, vackert, friskt o rogivande!

Vi cyklade inte hela vägen till Snäck, men nästan. Sen vände vi och cyklade in mot Visby igen.

Parkerade cyklarna för att spana in Akantus.

Så fint urval i den här delen av butiken. Blir alltid sugen att slå till på en takkrona i trä när jag är här.

Efter Akantus var vi på cykelsadeln igen och bestämde oss för att cykla en längre tur eftersom det var så fint väder o lite skönt att se nått mer än bara Visby.

Vi cyklade till Fridhem!

En pärla som ni får hålla lite för er själva. Den här platsen är speciell för mig. Vet inte om det är för att den har två höga berg på vardera sida, som gör att det alltid är stilla här, vattnet har en speciell färg, alltid lite varmare här än någon annanstans på ön och det är väldigt lite folk här jämt. Det är iallafall min känsla av den här platsen.

Det var så fint att sitta här på stenarna en bra stund och titta på havet, känna höstsolen värma. Tittade man rakt ut så här, så såg det precis ut som många av dagarna vi hade här i somras – när dag blir till kväll o ljuset blir sådär mjukt <3.

Höstiga träd vid Högklint i stark sol. Inte en kotte så långt ögat nådde.

Så fint lågt ljus mest överallt.

Efter en bra stund på stranden, pratandes om sommaren som varit, Paris, Fridhem o en massa annat, hoppade vi på cyklarna igen.

En sista utblick över havet bara…

Sen var vi på sadeln och började ta oss upp för backen som leder ner mot Fridhem. Typiskt fin höstbild, löven i alla olika nyanser och så solen i kontrast, skapar en så fin bild både för kamera o ögon.

Pensionatet vid Fridhem var så fint i solglittret.

Vi cyklade tillbaka till Visby och gick till mitt favoritkafé efter Lilla Gula, nämligen Ett Rum För Resande.

Här sippade vi varsin cappuccino och tog in Visbys gator under tiden. Älskar att man kan sitta ute fortfarande.

Efter det promenerade vi genom ett höstsoligt Visby för sista gången. Så galet fin denna stad!

Med havet ständigt närvarande <3. Efter denna bild checkade vi ut och klev på båten tillbaka mot Nynäshamn.

En väldigt lugn, njutig, solig, höstig, mysig och härlig helg – ett kort avbrott i vardagen som man lever på länge. Minnena från sommaren känns färskare än tidigare eftersom jag nyss varit på gatorna i Visby igen, suttit på stenarena vid Fridhem där jag badat så mycket i sommar, det känns fint. Det tar jag med mig nu in i det höstmys vi har kvar och vidare in i vintern. Håller just nu på att planera en helg i december också, för ön är så mysig då!!

Hoppas du blev lite inspirerad av att se Gotland även på hösten. Ön gör något speciellt med mig och väldigt många andra också, av alla dm jag får när jag är på ön, att döma. Så om du inte varit på ön i sommar är det värt att ta några dagar nu i höst eller vinter, för öns alla årstider har något speciellt att erbjuda.

25

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam