Middag hos Prima Gård

Fortsätter beta av Gotlandsbilder från i somras. Nu ska jag visa en kväll när vi åkte till Prima Gård som ligger väldigt nära huset vi hyr. Hit måste ni åka på en fika eller middag nästa sommar!

Man måste ringa och boka bord, för det finns bara en handfull bord för kvällen.
Här sitter man på innergården omgiven av ladorna. Maten lagas där bakom disken med så mycket kärlek!

Intill köket finns den här trädgården där ingredienser till maten så klart plockas.

Inne i en av ladorna bedrivs butik med massa fina saker!

Prima Keramik för exempel, görs här på gården. Ville så gärna slå till på nått i den här svarta serien men har köpstopp på udda fat, serveringsfat och koppar av olika keramiker – har inte plats, utan måste i såfall veta att jag vill ha en uppsättning och keramik är ju inget man köper uppsättningar av direkt… Men en fin present!

Saltskålar kan man ju inte ha för många av! Här tillåter jag mig att köpa, för dessa går ju ofta att stapla och så fint att servera inte bara flingsalt utan öven skivad grape och diverse annat på frukostbrickan.

Den här skulle jag köpt direkt om den kanske var röd i leran med vita prickar eller svarta hade gått också, men inte den grå leran… Tröttnat lite på svart/vit och ton i ton vitt grått beige osv. Vill ha saker i färg!

Där ute sitter man och äter i lugn miljö.

Så fin butik, tillför verkligen platsen nått. Också himla bra att gå ett varv i väntan på maten.

Reidar var det full fart på…

Efter en tids väntan kom en magisk högrevsburgaren in! All keramik går att köpa i butiken, all mat görs av saker från gården och kötten kommer från närliggande bonde – vattnas i munnen nu när jag ser allt som ligger innanför det där brödet…

Sommarkvällar <3 Kvällsljuset

Visst är det fint?!

Här kunde barnen hänga – på en matta med massa leksaker, alldeles intill borden, så mammor och pappor kunde chilla lite.

Orangeriet! Så fint! Nästa sommar ska jag åka hit nått på dagen också och njuta av fikat – för det ska vara minst lika gott sägs det!

Är man riktigt många kan man boka det här bordet som är lite avskärmat med gamla fönster. Så fint så!

Det var middag på Prima gård en varm julikväll. Sen tog vi bilen hem till huset o tog såg solen gå ner i havet ännu en kväll.

Den här sommaren var så snäll mot oss (bortsett från alla bönder och dom som drabbades av torkan och skogsbränderna). Kommer aldrig glömma sommaren 2018. Aldrig badat så mycket – i princip varje dag(!!) – på Gotland badade vi i två veckor, varje dag, flera gånger om dagen <3

Aldrig ätit så många middagar ute, aldrig haft så lite kläder på mig som den här sommaren. Njutit så mycket. Är så redo för höst och vinter – för hela min kropp är full av härliga solnedgångar, minnen, dofter, bad och allt det där. Tänk om sommaren blir lika fin nästa år…

Nu ska jag ringa och beställa mat av vår grannen – den godaste halloumiburgaren med bearnaise, avokad, paprika, tomat och galet goda pommes! Äter minst en i veckan. Hoppas du får en fin helg.

7

Kommentera

Protected by WP Anti Spam