Min Italienska skål!

Tittar in här denna sena timme. Fredag och jag ska snart sova. Är skönt slut efter en springrunda, träning och en sen middag och en veckas jobb på det… Så ska bli så skönt att lägga mig raklång, känna draget från öppna fönstret och sova – vakna utvilad imorgon o taggad för en lördag i butiken.

Tänkte visa ett fint fynd jag gjorde för några veckor sedan.

Nämligen den här skålen. Hittade den på loppis i Skanstull, ibland massa annat och tvekade en stund om jag skulle köpa den. Den såg nästan lite lika ut, och ganska äcklig mitt i allt som var där haha. Men för 59 kronor chansade jag.

Och när jag kom hem kom den till sin rätt. Med massa krispig frukt i blev den exakt så fin som jag anade att den kunde bli, där bland hyllorna.

Följer så många härliga Italienska matkonton som har det finaste porslinet på alla bilder. Och titta här! Likadan skål proppad med härliga citronen och apelsiner i! Exakt så jag tycker man ska ha. Så nu står den faktiskt på mitt matbord med citroner i, på rutig duk, så känns extra mycket gård i Italien… Bild från Stacy.

Såg några dagar senare den här bilden på Giorgias instagramstories. Hade inte kommit hem om jag landat på den här marknaden. Skulle plockat alla skålar, massvis av kannor och dom fina cylinderformade krusen att ha färska kryddor eller blommor i. Ojoj vad drömmigt vissa har det… Önskade så att detta fanns någonstans närmare. Frankrike och Italien gör helt klart det vackraste porslinet om du frågar mig.

Så väldigt nöjd med fyndet! Det var en bra chansning. Nu spanar jag såklart efter fler… Vi har ju porslin från en härlig Italienare i butiken och såg att dom även drejar liknande skålar och kannor, så vid nästa beställning ska jag ta dessa fina skålar till Sverige så vi alla kan ha en proppad med citroner. Visst låter det bra?

36

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam