Mina alla hyllor 🎨🔨✨

Vädergudarna hörde min besvikelse igår, så det är fasen lite halvsol idag ändå, fast det skulle vara grått o kallt – en tjock stickadtröja på bara så ska vi bege oss ut för en fika lite senare. Kanske blir Kruthuset på Djurgården som är vår nya favorit, så härligt o fika och samtidigt andas havsluften där ute.

Har lovat ett inlägg om mina hyllor huuur många gånger som helst! Men det kommer ju aldrig… Så nu kör vi ett inlägg om just detta!

Jag är superdålig på att dokumentera när jag gör saker, så det finns inga före eller under processen bilder alls. Så jag får helt enkelt förklara hur jag gjort. Bara fråga om det blir oklart.

Hyllorna är från Bauhaus. Vanliga hyllplan i furu som går att måla. Konsolerna, alltså det hyllan hålls upp av, är också från Bauhaus. Finns massa olika, jag köpte ett par med frästa kanter i gammeldags stil.

Hyllplanen har inte runda hörn när man köper dom, utan det får man göra själv. Här behöver man inte va så kräsen, med sandpapper o färg blir det alltid bra tillslut.

Jag tog en assiett och la kortsida till långsida, alltså i hörnet på hyllplanet. Sen ritade jag av och började såga med en sticksåg. Efter sandpapprade jag o gjorde samma på andra sidan.

Har målat alla hyllor i min väggfärg som är S2005-Y.

Samma princip har jag gjort här vid kökssoffan. Fast då har jag bara rundat hörnet som är utåt och inte det längst in. Där kan man göra som man vill, jag ville ha mer yta eftersom dom här hyllplanen är rätt korta.

Här tror jag om jag minns rätt, att jag använde ett enda långt hyllplan som kapades till flera hyllplan – alltså innan jag rundande hörnen.

Det är så lusigt hur ett rundat hörn kan mjuka upp intrycket. Utan rundade hörn hade det blivit alldeles för kantigt o nästan upplevts lite trångt vid ingången till rummet. Men en mjuk o följsam rundning ger ett mer harmoniskt intryck.

Hyllor på vägg är förövrigt en superbra grej när man bor mindre, då slipper man möbler som tar golvyta och gör rummet mindre, men man får ändå plats med lika mycket saker och det känns ombonat.

Hoppas jag lyckades förklara något hyfsat!

Hyllan bakom soffan står på tre ben och med ett hyllplan i botten. Alltså så att det blir som ett sideboard, fast drar jag fram soffan ser det ju sjukt fult ut. Men eftersom jag har serveringskåp på ena sidan och bord på andra, och soffan som täcker, så syns ju bara allt härligt som är ovanpå, så jag är nöjd!

Det va alles. Fråga om du undrar nått – ha en go lördag!! 🥳

49

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam