Mina bästa loppisfynd!

Hej onsdag!! Fick ett önskemål, ett inlägg om mina bästa loppisfynd och givetvis fixar jag ett sånt, så det kommer nu. Shit va jag saknar att gå på loppis. Har inte varit på loppis på flera veckor faktiskt… Sitter ju nästan i nån form av självkarantän, men det vet ni ju reda. Jobbar ju hemifrån o ja älskar ju att vara hemma, så blir inte att jag är ute på stan någonting alls faktiskt. Ska jag ut tar vi bilen till nått härligt ställe.

Men när jag saknar loppis är det ju extra kul o se vad jag har hittat under åren, som är mina bästa loppisfynd. Så nu kör vi igång tycker jag!

Detta måste nog vara mitt bästa loppisfynd om man ska se till pris o så. Köpte denna Le Klint lampa för 50 kronor. Och ibland är ju vetskapen om att man just gjort ett designfynd, det som gör att en sak blir ett av ens bästa loppisfynd. Skulle jag inte vetat att det var en designlampa o att jag verkligen gjort ett riktigt fynd – skulle jag nog kanske inte placera den på min bästa loppisfynd lista, för det var faktiskt inget jag letade efter om vi säger så. Men himla nöjd nu! Och tycker den mjukar upp rummet väldigt härligt!

Näst ut är den här tavlan! Ville ha en tavla gärna oljemålning och med en fin ram och i rätt storlek för att inte kännas för liten bakom soffan. Det var inte så lätt o hitta nått o det tog sin lilla tid – men tillslut hittade jag denna för 350 kronor!

Ramen kanske får byta färg med tiden, jag har inte bestämt mig än, men väldigt nöjd med motivet! Älskar att det är ett så långt perspektiv, att det finns så mycket o titta på – lite som att kika i ett fönstret mot sommaren så här års.

Lamporna i samma bild är också med på listan helt klart! Visade sig vara en dansk designer som gjort dessa och att dom var värna en bra slant! Här drömmer jag om två fina skärmar från Svenskt tenn.

Mitt hem består skulle jag själv uppskatta till 90% av vintage och resten nytt. Så det är inte helt lätt att välja bästa loppisfynd, för jag har väldigt många saker som jag verkligen älskar.

Den här brickan, den stora snäckan, dom här stora ljuskopparna i glas, vasen som står på Strindbergs boken till exempel. Men ska jag välja ett av alla i denna bild så blir det helt klart snäckan! 99 kronor på en loppis på Gotland förrförra sommaren.

I mitt sovrum hänger den här spegeln som inte syns så ofta, men jag ser vardagsrummet i den när jag står i köket och köket när jag står i vardagsrummet. Älskar hur fin färg det är på trät och snickarglädjen som ligger bakom denna. Så den platsar helt klart in på listan!

På tavelväggen syns det tydligt att det är 90% vintage o 10% nytt. Spegel, lampa, Parisaffich och svalor är nya och resten är vintage! Älskar mina tavlor så mycket! Några är nya i sällskapet dessutom.

Ska jag välja en favorit så är det ett av mina senaste, röda pelargonerna i vas!

Ska vi spika den möbel som är min bästa o mest använda, så är det helt klart min kökssoffa. Den går nog också in som ett loppisfynd. 500 kronor på marketplace på Facebook.

Hade letat ett bra tag efter en soffa som såg ut så här, med rygg och armstöd som hade ribbor med fint utfräst trä. Den var trären när jag köpte den vilken också va ett krav så att den skulle bli så fin som möjligt när den blev röd! Och ja, här sitter jag varje dag, så helt klart ett av mina bättre köp.

Jag älskar att hitta udda saker, sånt som man inte har någon aning vem som skapat dom. Och den här skålen är en sån. Så fin i färgerna o mönstret. Den står bara och är vacker. Gör mig glad varje dag faktiskt!

Det stora blåa kärlet som jag tror har använts med förvaring av någonting i ett härligt lantkök, är också en favorit. Sällan jag ser sånna här i den här storleken så när jag fick den för 35 kronor va det ett kap!

Nu kikar vi in i köket för här finns lite mer fynd!

Min Alfi termos och min tekanna är båda från loppis! Sparat många slantar på dessa kan jag meddela. Termosen är ju en för-livet-termos. Lika så med tekannan såklart. Den är perfekt för den där kvällskoppen.

Dom här glasen hittade jag på Myrorna och jag har ingen aning om det är ett fint glas eller ett glas som skulle kunna säljas lite var som. Men jag älskar foten och hur tunna glasen är. Känns väldigt Astier de Villatte!

Allt på den här översta hyllan är favoriter! Flaskan som är en supergammal flaska bubbel, kristallskålen som känns klumpig o lyxig, tavlan som känns konst o dyr fast jag fick den för en tia, två olika par i vinglas som ä franska och är allt jag älskar med ett glas och två kannor, den ena engelsk och den andra kanske italiensk, vem vet, men den står för det där ofina som jag älskar att blanda med det engelska eller franska vita och blåvita!

Under marmorbänken i köket har jag annat härligt som kvalar in på min bästa loppisfynd lista – du ser ju, det går inte att spika några top 5 här inte!

Mina två italienska skålar är också älskvärda här hemma!

Tavlan mellan badrum och kök är en annat favoritköp!

Lampskärmen som jag hittade för en 50 kronor passade perfekt på min lampfot i glas som jag köpte från Olsson & Jenssen. Ser nästan ut att vara ämnade för varandra. I en hall är det ju härligt med stor bukett o maffig lampa att mötas av när man kommer hem tycker jag – lite filmiskt nästan!

Näst sist. Denna bruna skål som är samma som den mönstrade skålen som står på matbordet, har ingen aning om vem som gjort den, men den känns unik och den skapar en härlig känsla vart jag än placerar den. Nu får den agera skål till min gigantiska badsvamp.

Sist ut. Alla mina loppisfyndade frottéhanddukar i massa härliga nyanser av gult, pistage och rött. Dom här kostar nästan ingenting och med en tvätt är dom som nya och i färger som är svåra att hitta nya tycker jag.

Det var mina bästa loppisfynd! Sen har jag massa mer porslin, kannor, bestick, glas, böcker o annat härligt som jag älskar och som är från loppis. För jag handlar ju som sagt bara på loppis i princip.

Om du vill får du gärna dela med dig av dina bästa loppisfynd!

63

9 Comments

  • Så fina fynd! Din kökssoffa ser så mysig ut, blev perfekt i rött! Mina bästa fynd är från Marketplace, en gedigen glasad vägg med dörr (50-tal) för 800 kr, som vi byggde in, och en perfekt sänggavel för 500 kr, som kostat 15000 kr som ny! Sjukt nöjd över dessa!

  • En fin bänk, ca 30 cm D, 1,7 m B, 1m H med rundade ändar med skåp. Öppna hyllor mellan skåpen. Vit, 400:- har den i hallen och den är det första jag ser när jag kommer hem. En jättefin svart hög barnstol som jag har som piedestal till min monstera, 50:-, en brun midjekort manchesterjacka typ jeansjackamodell, 30:- , ett vitt skrivbord och så mycket mycket mer 😍🙂

  • 50 for Le Klint og 35 for den hollandske krukken er helt rått! 👏🏼
    Umulig å si beste kupp, men har flere malerier jeg ELSKER som jeg kjøpte for mellom 10 og 50 kr. Fått en del terrakottakrukker og håndlaget keramikk fra gratishyllen til en av favorittbutikkene + en del gratis møbler (Biedermeierbord, Siesta-stol og Budalsstol) fra Finn.no (typ som Tradera) ☺️

  • Det är så härligt att läsa om alla dina fynd för du raddar upp så många och du säger att det är en bråkdel av alla du gillar. Det låter som att du älskar precis allt i ditt hem och det känns så befriande och härligt. Så nöjd och tillfreds. Härligt känsla att få läsa om!

Lämna ett svar

Protected by WP Anti Spam